Maden İş Batı Anadolu Şubesi Basın Açıklaması ile uyardı

Tuna İşleyen - GÖRÜNTÜLÜ

Gündem Yayın: 07 Ağustos 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 07.08.2021 08:13:16
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1473 okunma
Google News

"GERÇEK ENFLASYON GÖRÜLMELİ"
 

 

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi Tunçbilek Beldesinde Maden İş Sendikası Batı Anadolu Şubesi Yönetim Kurulu  Başkanı bir basın açıklamasında bulundu.

Maden İş Genel Başkan Yardımcısı Şeref Zeyrek de katılımı ile bir basın açıklamasında bulunuldu. Maden İş Batı Anadolu Şube Başkanı Yusuf Yaman yaptığı açıklama ile şunları söyledi;  "Değerli Maden Emekçileri, Değerli Basın Mensupları, Sizleri Türkiye Maden İşçileri Sendikası adına saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bugün burada devam eden toplu iş sözleşmelerimizle ilgili bilgi vermek için toplanmış bulunuyoruz.Türkiye Kömür İşletmeleri ve Eti Maden İşletmeleri’ne bağlı işyerlerinde grev kararımızı aldık ve ilan ettik. Toplu iş sözleşmeleri ile ilgili üst düzey görüşmeler yapıldı, yapılmaya da devam ediyor. Şu ana kadar bir kazanım elde edilemedi. 

Türk-İş’in imzalayacağı çerçeve anlaşması ve daha sonra sendikamızın yapacağı görüşmelerde bir kazanım olmazsa, grev uygulama kararımızı alacağız.
Buradan size soruyorum: 
Sonuna kadar greve var mısınız?

 

Değerli Arkadaşlar,
Aldığımız ücretler; Eti Maden’de de, TKİ’de de diğer kamu kuruluşlarından daha düşük. Her toplu iş sözleşmesi dönemi çerçeve protokolünün üzerinde haklar almamıza rağmen aramızdaki fark kapanmamıştır. Bizim amacımız Maden-İş olarak hakkımız olanı almaya çalışmak, diğer sendikalarla yarışmak değil. 
Kamu çalışanları arasındaki farkı görecek olan Kamu İşverenleri Sendikası’dır. TKİ ve Eti Maden çalışanlarının mağduriyetinin sorumlusu onlardır.
Buradan Kamu İşverenleri Sendikası’na şunu sormak istiyorum:
Sizin kuruluş amacınız ne? İşyerleri arasındaki adaletsizliği gidermek mi, yoksa aradaki farkın açılmasını seyretmek mi?

Değerli Arkadaşlar,
Sendikamız hem Eti Maden hem de TKİ Genel Müdürlüklerine sorunlarımızı anlattı. Diğer işkollarında yapılan toplu iş sözleşme örnekleri ile mağduriyetimizi gösterdi.
Biz kamu çalışanları, iş tanımlamasında en ağır ve çok tehlikeli işkolu olan madenlerde çalışıyoruz. Bütün yatırım imkânsızlıklarına rağmen üretmeye hem de çok üretmeye devam ediyoruz. Bu kadar fedakârlığın karşılığı bu olamaz. Hem TKİ hem de Eti Maden çok kar eden kuruluşlar ve bunun mimarı biz maden emekçileriyiz.
Bütün ilgililere ve ülke kamuoyuna sesleniyoruz: Bizleri yaralanınca-facia olunca mı hatırlayacaksınız? Toplu iş sözleşmemiz kamu çalışanları arasında en kötüsü. Aramızda çok fazla ücret farkı var. 
Bunun giderilmesini istiyoruz.

Değerli Arkadaşlar,

Değerli Basın Mensupları, 
Dayanacak gücümüz kalmadı. Hep fedakârlık bizlerden yani maden işçilerinden istendi. Artık maden işçileri sizden fedakârlık değil hakkı olanı istiyor. 
Maden-İş Sendikası’nın ve maden emekçisi üyelerimizin talebi net ve açıktır:
Kamu İşverenleri Sendikası bu haksızlığa dur de!
Yoksa grev kaçınılmazdır.
Bu hak mücadelesi yolundan maden emekçileri dönmeyecektir. 
Sonuna kadar mücadeleye devam.
Teşekkür ederim."
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.