Kütahya Valisi Ali Çelik, gaziler ve aileleriyle iftar yaptı

Gündem Yayın: 13 Nisan 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 13.04.2022 14:53:43
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1119 okunma
Google News

Kütahya Valisi Ali Çelik, gaziler ve aileleriyle iftar yaptı. 

İftar öncesi masaları tek tek gezip gazilerin her biriyle yakından ilgilenen Vali Ali Çelik, bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu paylaşarak katılımlarından dolayı gazilere ve yakınlarına teşekkür etti. 

İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş’ın duasının ardından bir konuşma yapan Vali Ali Çelik, gazilerin ve ailelerinin ramazan ayını tebrik ederek sağlık ve huzur içinde bayrama kavuşmayı diledi. 

Konuşmasının başında şehitlere ve ebediyete irtihal eden gazilere Allah’tan rahmet dileyen Vali Çelik, “Kutsal vatan görevini hakkıyla yerine getirirken; vatanın, milletin, bayrağın ve istiklalin ne denli paha biçilmez değerler olduğunu ve bu değerler uğrunda nelerin göze alınabileceğini tüm dünyaya gösteren gazilerimizi; canlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden tüm kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum” diye konuştu.

“KALBİMİZDE HER ZAMAN MÜSTESNA BİR YERE SAHİP OLACAKSINIZ”

Ulaşılabilecek en yüce makamlardan birinin gazilik olduğunu belirten Vali Ali Çelik, “Milletleri millet yapan, olmazsa olmazı değerleri vardır. Bu değerlerden olan gazilik mertebesi; vatan sevgisini, millî ve manevi değerlerini, her şeyin üstünde tutan bizler için ulaşılabilecek en yüce makamlardan biridir. Vatan ve bayrak sevgisini, millî ve manevi değerlerini, halkımızın huzuru ve güvenliğini her şeyin üstünde tutarak gazilik mertebesine ulaşan sizler, Türk milletinin kalbinde her zaman müstesna bir yere sahip olacaksınız” dedi.

“GAZA RUHU MİLLETİMİZİN BİLİNCİNDE YAŞAMAYA DEVAM EDİYOR”

Millet olma şuurunu aşılayan gaza ruhunun yaşamaya devam ettiğine dikkat çeken Vali Çelik, “Milletimizi esaret altına almak ve ülkemizi vesayet altına sokmak isteyenler, karşılarında her bir ferdi vatan ve millet için canını silahlara, bombalara ve uçaklara siper eden bir milleti bulmuşlardır. Bu millet 15 Temmuz’da meydanlardaki cansiperane mücadelesiyle "Gazi Millet” unvanını taşımayı hak ettiğini bir kez daha ispat etmiştir” ifadelerini kullandı.

“TÜM İMKANLARIMIZLA YANINIZDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Gazilerin ve ailelerinin en kıymetli emanet olduğunun altını çizen Vali Çelik, “Vatanseverlikleri, cesaretleri ve unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız gazilerimize, hak ettikleri saygı ve hürmeti göstermek hayatta kalanları hatırlamak ve sorunları ile yakından ilgilenmek toplum olarak en büyük sorumluluğumuzdur. Devletimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün imkânlarıyla onların yanlarında olmaya devam edecektir” diye konuştu.

İftar programına; Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, protokol üyeleri ile şehit ve gazi derneklerinin başkanları da katıldı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.