KÜTAHYA DUMLUPINAR TASARIM TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ (TEKNOPARK)

Teknoloji Yayın: 15 Aralık 2016 - Perşembe - Güncelleme: 15.12.2016 12:59:07
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
7928 okunma
Google News


"Günümüzde bir ülkenin küresel rekabet edebilirlik düzeyi, o ülkenin ‘yeni bilgi’ üretebilme kapasitesi ve ‘teknolojik gelişimi’ ile doğru orantılıdır. Yeni bilgi ile teknolojik uygulamanın aynı çatı altında toplandığı Üniversite-Sanayi İş Birliği Modeli, ülkelerin teknoloji tabanlı kalkınmasına doğrudan etkileri kanıtlanmış dünya çapında bir modeldir. Teknopark; üniversiteler, AR-GE kuruluşları, firmalar ve pazar arasında bilgi ve teknoloji akışını yönetir ve teşvik eder, yenilikçi firmaların oluşmasını ve büyümesini kolaylaştırır, yüksek kalitede mekân ve olanaklar sağlar ve diğer katma değerli hizmetleri sunar. Dumlupınar Üniversitesi Kütahya’mızın sanayisine ve teknoloji geliştirmesine katkı sağlaması için Teknokent çok önemli bir misyon üstlenecektir.  
Dumlupınar Üniversitesi ilk olarak 2009 yılında Kütahya Organize Serbest Bölgesinde TEKNOPARK kurulması ile ilgili Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına başvuruda bulunmuştu. Başvuru değerlendirme kurulunda incelendi, Başbakanlığın uygun görüşü ile Bakanlar Kuruluna gönderilmiş ve 28.07.2009 tarihli Resmi gazetenin 27302 sayılı nüshasında yayınlanarak kabul edildi. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın ortaklaşa kurmuş oldukları “Kütahya Dumlupınar Tasarım, Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TEKNOPARK) resmi olarak kurulmasından sonra bugüne kadar geçen süre içerisinde ne yazık ki önemli bir ilerleme kaydedememişti. Milletvekilleri olarak yaptığımız görüşmeler ve çalışmalar sonrası TEKNOPARK hız kazandı ve 25.10.2016 tarihinde Eskişehir yolu üzerinde 2. OSB içinde bulunan araziye bina yapımı işi ihale edildi. 14.11.2016 tarihinde inşaat ruhsatı alındı ve çalışmalara başlanıldı. Yaklaşık 7,5 Milyon Liraya mal olacak inşaatın 2017 yılının sonunda bitirilerek açılması hedefleniyor. 
Bodrum + zemin + 2 kattan oluşacak bina 58,80 metre uzunluğunda 18,50 metre genişliğinde olacak. Toplamda 40 ofisten oluşacak Teknopark ta girişimcilerimizin daha çok bilişim ve savunma sanayi sektörlerinden oluşmasını bekliyoruz. Projesi olan AR-GE firmalarının öncelikli olmasını tercih ediyoruz. Çalışmaların hızlı bir şekilde ilerlemesi talebimize olumlu yaklaşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız yaklaşık 1 milyon liralık hibe ödenek gönderilmesi talimatını verdi, kalan ödenek konusunda da yardımcı olacağını ifade etti. 
Kütahya’da orta ve yüksek teknoloji sanayi üretimine öncülük yapacak olan Teknopark için desteğini esirgemeyen Bakanımız Dr. Faruk Özlü’ye, bakanlık bürokratlarımıza, projenin yürütücü sahibi olan Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’e teşekkür ediyor, yatırımın hayırlı olmasını temenni ediyoruz."

İshak GAZEL                               Vural KAVUNCU
AK Parti Kütahya Milletvekili            AK Parti Kütahya Milletvekili
                             
        
          Mustafa Şükrü NAZLI                Ahmet TAN
AK Parti Kütahya Milletvekili            AK Parti Kütahya Milletvekili
                  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.