Kütahya Çiniciler Çarşısı Çini Günleri

Kültür Yayın: 03 Eylül 2021 - Cuma - Güncelleme: 03.09.2021 11:49:03
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
1889 okunma
Google News

Çiniciler Çarşısı Yönetim Kurulu tarafından düzenlenen ve 6 Eylül’de sona erecek olan “Çini Günleri” etkinliği başladı. 

150 mağazasıyla hizmet veren Çiniciler Çarşısı’nda düzenlenen alışveriş etkinliğine; Kütahya Valisi Ali Çelik, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kırbaç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, STK Temsilcileri,  Çiniciler Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Nida Olçar, yönetim kurulu üyeleri ile davetliler katıldı.

Kütahya Çiniciler Odası tarafından hazırlanan Genç Yetenekler Atölyesi ve Çiniciler Çarşısı esnafını ziyaret eden Vali Çelik ile protokol üyeleri, Kütahya Evliya Çelebi Fotoğraf Derneğinin (EÇFOD) “Kütahya ve Çini” temalı fotoğraf sergisinin de açılışını gerçekleştirdi. 

NİDA OLÇAR: HAYALLERİMİZ ÇOK BÜYÜK

“Çini Günleri” etkinliğinin açış konuşmasını Çiniciler Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Nida Olçar yaptı. Yılda ortalama 10 milyon aracın geçtiği Kütahya’da Çiniciler Çarşısı’nın yol turizminden faydalanması için harekete geçtiklerini kaydeden Nida Olçar, “Bizler 10 milyon araçtan sadece 10’da birini buraya getirebildiğimizi ve sadece 10 liralık bir alışveriş yaptığını düşünürsek zararımızı tahmin edebiliriz. Yıllardır kaderine terk edilen Çiniciler Çarşımızın kaybettiği maddi-manevi zararı karşılamak ve çarşıyı ayağa kaldırmak için var gücümüzle çalışmaya başladık. Hayallerimiz çok büyük; ama sizlerin desteği olmadan bu hayallerimizi gerçekleştiremeyiz” dedi. 

 

 

SADIK ERİLBAYLI: YOL TİCARETİNE İHTİYACIMIZ VAR

Çiniciler Çarşısı’nın yol ticaretinde nazar boncuğu olacağını ifade eden Kütahya Çiniler Odası Başkanı Sadık Erilbaylı, “Bundan yaklaşık 2 ay önce Valimiz Sayın Ali Çelik ile birlikte çarşıyı ziyaret ederek eksikleri tespit ettik, neler yapabiliriz baktık, beraber değerlendirdik ve hayata geçirdik. Belediye Başkanımız da büyük emekleriyle bu hale gelmesini sağladı; ama beklentilerimiz çok daha fazlası. İnşallah çarşımız yol ticaretinde bir nazar boncuğu olacak. Bizim yol ticaretine ihtiyacımız var” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI PROF. DR. ALİM IŞIK: SORUNLAR ORTADAN KALKTI

Yıllardır çözülemeyen sorunun ortadan kalkmasıyla birlikte güzel işler yapılmaya başladığını belirten Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Biz elimizden gelen desteği verdik; ama yetmez. Vazo Kule projemizle birlikte burayı şehrin en gözde mekânlarından biri haline getirmeyi hedefledik, ihale sürecini başlatıyoruz” ifadelerini kullandı. 

MİLLETVEKİLİ İSHAK GAZEL: ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA HAZIRIZ

Çiniciler Çarşısı’nın hak ettiği yere ulaşması için ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını söyleyen AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, “Çiniciliğin ve çini esnafının problemlerinin çözülmesiyle alakalı hem bakanlıklarımız nezdinde hem de vatandaşlarımızla istişare ederek çeşitli girişimleri başlattık. Bundan sonra da bu gayreti göstermeye devam edeceğiz” dedi.

VALİ ALİ ÇELİK: ÇİNİCİLER ÇARŞISI İSTANBUL-ANTALYA AKSINDA DURAKLAMA NOKTASI OLABİLİR

Çiniciler Çarşısı’nın Kütahya’ya değer katacak bir kimlik inşasıyla İstanbul-Antalya aksında bir duraksama alanına evrilebileceğini kaydeden Vali Ali Çelik, “Buradaki temel görevimiz yeni başlayan bu süreci hedeflenen amaçlara doğru hep birlikte götürmek. Çiniciler Çarşısı 26 yıl önce farklı bir misyon ve vizyonla, çağın ötesinde bir çabanın ürünü gibi duruyor; ama bu süreç çabayla doğru orantılı gidememiş. Bunun birçok nedeni var. O sürecin getirdiği sıkıntılar bir şekilde çözülmüş görülüyor. Nida Hanım’ın kendine has vizyoner bakış açısı ve sanatçılarımızın büyük eserlerini bir araya getirerek Kütahya’ya değer katacak bir kimliğin inşası için bu çarşıyı merkeze almamız lazım. Biz Kütahya olarak bir olursak birçok sorunu birlikte aşarız. Ben bu alanın yeni bir İstanbul-Antalya aksında bir duraksama noktası, konaklama alanına evrilebileceğine canıgönülden inanıyorum. Bunun için bir çaba gerekiyor ve birlikte hareket etmeliyiz. Hem Kütahya’mızla hem milletimizle buluşturmamız gerekiyor. Emeği geçenlerden, bu işin parçası olan herkesten Allah razı olsun. İnşallah hak ettiği yere el birliğiyle kavuştururuz. Hepimize büyük sorumluluk ve görev düşüyor bunu da üstleneceğiz” diye konuştu. 
 
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.