Kütahya, Büyük Zafer’in 99. yılına hazır

Gündem Yayın: 24 Ağustos 2021 - Salı - Güncelleme: 24.08.2021 18:57:24
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1173 okunma
Google News

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığındaki Türk ordusu ve Türk milletinin 26 Ağustos’ta Büyük Taaruz’la başlayıp 30 Ağustos 1922’de Başkomutan Meydan Muharebesi ile zafere ulaştığı Kütahya’da 30 Ağustos Zafer Bayramı hazırlıkları tamamlandı. 

Vali Vekili Mustafa Güney, 30 Ağustos Zafer Bayramı öncesi Kurtuluş Savaşı’nın en önemli noktalarından biri olan Altıntaş ilçesinde incelemelerde bulundu.

Altıntaş’a bağlı Zafertepeçalköy’ü ziyaret eden Vali Vekili Mustafa Güney, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Başkomutan Meydan Muharebesi’ni sevk ve idare ettiği 1181 rakımlı tepede ve tören alanında inceleme yaparak yetkililerle istişarelerde bulundu.

Güney, Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Yüzbaşı Şekip Efendi’nin Kütahya’nın Altıntaş ilçesine bağlı Zafertepeçalköy'deki  şehitliğinde devam eden çalışmaları da yerinde inceleyerek bilgi aldı. Güney, şehitliği yenilenen haliyle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda ziyarete açmayı hedeflediklerini söyledi.

Tören hazırlıklarının tamamlandığını belirten Güney, “Büyük Zafer’in ruhuna yakışır bir kutlama yapacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde, her yıl olduğu gibi bu yılda aynı gurur ve heyecanla törenlerimizi icra edeceğiz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan uğruna canını feda eden bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum” dedi.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.