Kütahya Bilimle Şenleniyor

Bilim Yayın: 04 Ekim 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 04.10.2017 15:24:06
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
5565 okunma
Google News

Bilim iletişiminin sağlanması, bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırılması ve bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin kavratılması için çeşitli etkinlikler yoluyla katılımcıların farkındalıklarının arttırılmasını, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesini amaçlayan TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı bu sene ilimizde ilk defa Kütahya Bilim ve Sanat Merkezince 5-6-7 Ekim 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek

 

İlimizde ilk kez gerçekleştirilecek olan projeye özel bir önem verdiklerine dikkat çeken Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger: “Toplumun her kesiminden insanlara ulaşmayı hedefleyen “Kütahya Bilimle Şenleniyor”  projesi kapsamında 58 atölye çalışması ve 6 söyleşi planlanmıştır. Öğrencilerimiz, velilerimiz ve tüm Kütahyalılar için eğlenceli bilim ve sanat etkinlikleri düzenlenecek projeye emek veren tüm öğretmen ve idarecilerimizi kutluyorum.
 Bilimin, bilimsel bilginin öğretilmesi ve sevdirilmesi adına bu tarz çalışmalar geniş kitlelere ulaşılması açısından önemli ve değerli çalışmalardır. Önceki yıllarda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları düzenleyen okullarımız kendi öğrencileri için bu fırsatı sunuyorlardı. Bu sene ise bu projeyle ilimizde herkese ulaşabilecek olmanın memnuniyetini duymaktayım.
 5 ve 6 Ekim tarihlerinde Kütahya Bilim ve Sanat Merkezinde 7 Ekimde de Sera AVM’de gerçekleştirilecek etkinliklere tüm halkımız davetlidir.” dedi.
Kütahya ve çevresinde ilk kez gerçekleştirilecek olan proje ile doğa, bilim, teknoloji ve mühendislik ile ilgili konuların toplumun her kesiminden ve her yaş grubundan kitleye eğlenceli ve anlaşılır şekilde kavratılması amaçlanmaktadır.
Projede; çevremizde bilimi sevdirmek, bu konuda bir farkındalık oluşturmak, alışkanlık kazandırmak, bilimi toplumun her kesimine yaymak ve kurumlar arası işbirliklerinin artırılması hedeflenmektedir. Kütahya Bilim Sanat Merkezinin ev sahipliğinde Kütahyalıların tamamının katılımına açık 3 gün sürecek etkinlikler gerçekleştirilecektir.
Astronomi gözlemleri, ebru yapımı, zeka oyunları öğrenimi ve buna benzer 58 atölye çalışması ve 6 söyleşi sonucunda yaklaşık 5000 katılımcıya ulaşılacaktır. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.