Kütahya Belediyesinden bu bir ilk

Gündem Yayın: 28 Ocak 2021 - Perşembe - Güncelleme: 28.01.2021 07:50:53
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
1552 okunma
Google News

Kütahya Belediyesinde görev alan 52 güvenlik personeline kapsayan toplu iş sözleşmesi, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın makamında Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası ile imzalandı. İmzalanan toplu sözleşme ile en düşük maaş 3200 TL oldu.

Mahalli İdareler İşverenleri Sendikası ile Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası arasında Kütahya Belediyesinde çalışan özel güvenlik personeline yönelik toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmza töreninde konuşan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Belediyesinde yine bir ilkin yaşandığını söyledi. Başkan Işık “Bugün onurlu bir günü yaşıyoruz ve hayırlı bir iş için bir araya geldik. Kütahya Belediyesi Özel Güvenlik Personel Anonim Şirketi adına Mahalli İdareler İşverenleri Sendikası ile Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası arasında belediyemizde çalışan özel güvenlik personelimizin toplu iş sözleşmesini imzalayacağız. Sözleşmemiz 1 Temmuz 2020 tarihi ile 30 Haziran 2022 tarihi arasında ki süreyi kapsıyor. Daha önce belediyemiz bünyesinde çalışan işçilerimiz için belirlenen hakların tamamını özel güvenlik personelimiz içinde belirledik. En düşük asgari ücreti 3200 TL ve üzerinde olacak şekilde ayarladık. Bugüne ayrı anlam katan Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağrıcı ve belediyemiz adına görüşmeleri Mahalli İdareler İşveren Sendikası (MİS) Genel Sekreteri Mehmet Oruçöz, genel başkan danışmanı, İzmir Bölge Başkanı, toplu sözleşme uzmanımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Kütahya Belediyesi yine bir ilke imza atmıştır” dedi.

BU SÖZLEŞME İLK KEZ İMZALANIYOR

Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağrıcı ise konuşmasında Kütahya Belediyesinde çalışan özel güvenlik görevlilerin ilk toplu sözleşmesi olduğunu hatırlattı. Çağrıcı “Bu sözleşme ilk sözleşme. Bundan sonra devamı olacaktır. İlk yıl yüzde 20, ikinci yıl yüzde 30’a yakın bir zam var. Arkadaşlarımız bu zamdan memnunlar. Güvenlikçi personelimizin yanında oldunuz ve haklarını teslim ettiniz. Özel güvenlik emekçileri çalıştıkları kurumun aynasıdır. Buraya gelen vatandaşın gülen yüzüdür. Sendikamız adına sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.
Mis Genel Sekreteri Mehmet Oruçöz ise konuşmasında Mis Sendikasının Türkiye’de iyi bir sendika olduğunu ifade ederek, işçi hakkını yemediklerini, iş verenle işçi sendikası arasında avukatlık yaptıklarını söyledi. Oruçöz sözleşmenin Kütahya’ya ve güvenlik personeline hayırlı olmasını temenni etti.

 

 

Yapılan konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi imzaları atıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.