Kümaş Manyezit’in satışı için anlaşma imzalandı

Ekonomi Yayın: 04 Ocak 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 04.01.2021 21:15:35
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1250 okunma
Google News

Gözde Girişim tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, yüzde 49’u Yıldız Holding A.Ş.’ye, yüzde 51’i ise Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.’ye ait olan Kümaş Manyezit Sanayi A.Ş.'nin toplam sermayesinin yüzde 100’ünün ilgili yasal onaylar alındıktan sonra Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.’ye, 340 milyon ABD doları işletme değeri üzerinden devri için anlaşma imzalandı. Bu süreçte Yıldız Holding ve Gözde Girişim’e, Ünlü & Co tarafından münhasır finansal danışmanlık hizmeti verildi.

Mehmet Tütüncü: “Kümaş Manyezit, Yıldız Holding bünyesinde bulunduğu süre içinde büyük değer kazandı” 

Yıldız Holding CEO’su Mehmet Tütüncü, Kümaş Manyezit’in Erdemir’e satışı hakkında şu açıklamayı yaptı: “Ana faaliyet alanlarımız olan gıda ve perakendeye odaklanarak büyüme stratejimizi sürdürürken, girişim sermayesi şirketimiz Gözde Girişim aracılığıyla farklı sektörlerdeki yatırımlarımıza devam ediyoruz. Gözde Girişim’in 2012 yılında satın aldığı Kümaş Manyezit, Holdingimiz bünyesinde bulunduğu süre içinde büyük değer kazandı. Dünya genelindeki kriptokristalin manyezit cevherinin yaklaşık yüzde 20’sine tek başına sahip olan Kümaş Manyezit, pandemiye rağmen 2020 yılında da faaliyetlerini kesintisiz sürdürdü. Daha önce ithal edilen yüzde 98 magnezyum oksit (MgO) içerikli fused manyezitin yüzde 100’ünü kendisi üretebilir hale gelen Kümaş, toplam satış miktarını 2020’de bir önceki yıla göre yüzde 14 artırmayı başararak Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağladı. Bugün verimliliği ve kârlılığı son derece yüksek seviyeye ulaşan Kümaş Manyezit’i daha da büyük değer kazanmış bir şirket olarak devrediyoruz. Erdemir çatısı altında Kümaş’ın başarılarının artarak sürmesini diliyoru

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.