KÜLTÜR HANI

Kültür Yayın: 30 Temmuz 2017 - Pazar - Güncelleme: 30.07.2017 17:07:20
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4901 okunma
Google News

KÜTAHYA’YA KÜLTÜR HAN GELİYOR
 
7 bin yıllık tarihi ile Kadim uygarlıkların ev sahibi olan Kütahya'nın kültürel mirasının korunması için projeler bir birhayata geçiyor. AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı ve Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu yaptıkları açıklamada;
 
‘Hitit, Frig, Roma, Bizans, Selçuklu, Germiyanoğulları ve Osmanlı Dönemi  Medeniyetlerine beşiklik yapmış ve Türkiye Cumhuriyeti’ne ulaşmıştır. Zengin ve kültürel birikime sahiptir. Bu kültürel mirasın aktarımı için Kültür Han projesi mükemmel bir başlangıçtır.
1992 yılında Dumlupınar Üniversitemiz gelişimini hızlı bir şekilde sürdürmekte olup bu seneki öğrenci mevcudu 56 000 i bulmuştur. Aynı şekilde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarımızdaki öğrenci sayımız 98.972 dir. Okullarımız nitelik açısından da hızla yükselmektedir.
 
Gençlerin  kültürel ve psiko-sosyal ihtiyaçlarını karşılayarak, bireysel ve toplumsal ilişkilerinde sağlıklı ve dengeli kişilik geliştirmelerine katkıda bulunmak ve onları zararlı alışkanlıklarından korumak, gençlerin sosyal kişiliklerinin gelişmesine katkıda bulunarak, topluma uyumlu olmalarını sağlamak, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle gençlerin ruh ve beden sağlıklarını korumak, ulusal birlik ve beraberlik duygularını güçlendirmek için de Kültür Han bir ihtiyaçtır.’
Kütahya'nın zengin ve kültürel birikimini yansıtacak Kültür Han projesinin Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın talimatlarıyla 2018 Yatırım Programına alınacağının müjdesini verdi. 
Nazlı; Sahip olduğumuz irfanı, estetiği, misyonu ve değerlerimizi modern çağın imkanlarıyla
harmanlayıp, halkımızın hizmetine sunmak için Kültür Hangibi kurumların elzem olduğunu dile getirerek, "Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve Kütahya Belediyemizin bu büyük projesinin gerçekleşmesi için yatırım planına alma sözünü veren Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan'a hemşehrilerimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu. 
Saraçoğlu; İlimizde el yazması eserler başta olmak üzere çok sayıda kütüphane olmasına rağmen pek çoğunun mekan sıkıntı olduğunu ifade ederek: "Kültür Han gibi cazibe merkezleri olursa bu tür eserlere ulaşım daha kolay olacaktır. Şehrin tam merkezinde ve cazibesi yüksek, Kültür Hanı şehrimize büyük katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu. Saraçoğlu, bu projeye desteklerinden dolayı Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'a hemşehrileri adına teşekkürlerini ileterek; "Sayın Bakanımızı Kütahya'ya davet ettik ve geleceğine dair söz aldık. Projelerimiz memleketimize hayırlı olsun" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.