KSBÜ SAĞLIK ÜNİVERSİTESİNİN ELİ DEĞECEK

Sağlık Yayın: 01 Kasım 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 01.11.2021 13:18:25
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1448 okunma
Google News
TAVŞANLI FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON HASTANESİNE KSBÜ SAĞLIK ÜNİVERSİTESİNİN ELİ DEĞECEK
 
Birkaç ay önce hizmete açılan Tavşanlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR) Hastanesine, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinin eli değecek. Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu, öğretim üyeleri ve öğrenciler ile birlikte hastaneyi ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu.
 
 
Rektör Kavuncu hastaneyle ilgili şunları söyledi:
 
- Tavşanlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi birkaç ay önce açılarak hizmete girmişti.
- Bu hastanenin planlamasından, yatırımına, mimari projesinden tedavi konseptine kadar birebir içinde yer almıştık.  
- İleri teknoloji ve kapsamlı rehabilitasyon tedavileri ile sadece bölgeden değil, tüm ülkeden hatta yurtdışından hasta alacak şekilde kurgulanmıştır. Altyapısı ve donanımı bu özellikte bir hastane olması için uygundur.
- Çoğu büyük şehirde bile olmayan bir branş hastanesinin Tavşanlı ilçesine kazandırılmış olması önemli bir kazançtır.
- Ancak hastane binasının bitmiş ve hasta kabulüne başlanmış olması ile görevimizin bittiğini düşünmüyoruz. Daha önce bir elimiz bu hastanenin üzerinde hep olacak diye söylemiştik. 
- Önemli olan milletimizin vergileri ile yapılmış olan bu büyük devlet yatırımından en iyi şekilde istifade edilmesi.
- Bazı eksiklerle açılan hastanemizde en önemli eksiklik yeterli sayıda fizyoterapist olmaması. Bu nedenle hastanede tedavi ünitelerini çoğu içlerinde cihazlar alınmış olmasına rağmen hizmete açılamadı. Bu noktada KSBÜ Sağlık Üniversitesi olarak bir planlama yaptık ve öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimizin hastanede çalışabilecekleri bir formül geliştirdik. İl Sağlık Müdürlüğünün, üniversitemiz öğretim elemanları için yapmış olduğu görevlendirme talebi ve Sayın Valimiz Ali Çelik’in onay ve görevlendirme olurları ile bugünden itibaren 5 fizyoterapistimiz ve 60 öğrencimizi hastanede görevlendiriyoruz. Halen hastanede görev yapan Sağlık Bakanlığı personeli ile birlikte çalışacaklar, böylece şu ana kadar faaliyete geçmemiş tüm tedavi üniteleri devreye alınmış olacak. 
- Daha önceden KSBÜ Tavşanlı Sağlık Hizmetleri MYO da bu hastanenin insan kaynağı açısından hazırlık yapmış ve Fizik Tedavi Teknikerliği ile İş Uğraşı Tedavi Teknikerliği bölümlerini açmıştık. Kütahya merkez kampüste ise eskiden beri var olan 4 senelik Fizyoterapi Bölümünün yanı sıra geçtiğimiz yıl Ergoterapi Bölümünü de açmıştık. Şimdi bunların faydasını görme zamanı; hem öğrencilerimiz için eğitim olacak hem de Tavşanlı Hastanesi için sağlık personel ihtiyacı önemli ölçüde karşılanmış olacak.  Bu hastanedeki imkanlar ile öğrencilerimiz için de çok üst düzey uygulamalı eğitim vermiş olacağız. Hastanedeki ortez- protez laboratvuar için de gerekli cihaz ve ekipmanlar temin edilirse, Tavşanlı’da izni alınmış ancak henüz açmadığımız Ortez-Protez Teknikerliği Programını da aktif hale getirip öğrenci alabiliriz. 
- KSBÜ olarak ayrıca bu yeni hastanemizde yüksek tedavi standardı oluşmasına katkı vereceğiz. Bu özellikleri ile Tavşanlı’nın yakın gelecekte artık bu hastanesi ile de tanınacağı ve marka değeri olacağına inanıyoruz.
- Üniversitemiz Kütahya’nın gelişimine ve sağlık hizmet kalitesinin artmasına bundan sonra da katkı vermeye devam edecek.
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.