KSBÜ’DE MEVLANA HAKKINDA SÖYLEŞİ VE MÜZİK DİNLETİSİ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Müzik Topluluğu tarafından “Bir Hekim ve Ruh Mimarı Olarak Mevlana; Söyleşi ve Müzik Dinletisi” etkinliği düzenlendi.

Sanat Yayın: 13 Aralık 2019 - Cuma - Güncelleme: 13.12.2019 11:28:22
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3032 okunma
Google News

KSBÜ’DE MEVLANA HAKKINDA SÖYLEŞİ VE MÜZİK DİNLETİSİ GERÇEKLEŞTİ

 

 

 

KSBÜ- KSBÜ SKS Müzik Topluluğu tarafından Tıp Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte Doç. Dr. Mustafa Güneş Mevlana’nın hayatı ve düşünceleri hakkında bir söyleşi gerçekleştirdi. Güneş, “İnşallah Mevlana’nın ruhaniyeti buradadır. Mevlana çağlar üstü, zamanlar üstü, mekanlar üstü bir insan. Onun beş eseri var. Onlardan birincisi Mesnevi. Çağları aşan bir eser. Birçok dile çevrilmiş. Günümüzde bu esere çok ihtiyacımız var. Mevlana’nın düşünceleri ve tavsiyeleri taptaze. Onun düşüncelerini hayatımızda her zaman değerlendirebiliriz.” dedi.  

 

Söyleşinin ardından Her Dem Ney Musiki Topluluğu tarafından Yunus Emre’nin şiirlerinden derlenmiş ilahiler icra edildi.   

Etkinliğin sonunda Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu söyleyişi gerçekleştiren Doç. Dr. Mustafa Güneş’e plaket takdim ederek, “Bugün bizlere, bizim öz Anadolu medeniyeti hakkında bahsedildi. Tüm dünya bu kültürü kabul etmekte. Yabancılar buna Rumi kültür derler. Rumi kültür bugün batıda da doğuda da evrensel bir dilidir. Bu kültür hakkında yapılan önemli incelemeler ve yazılan kitaplar vardır. Hiçbir zaman nereden geldiğimizi, ne olduğumuzu ve medeniyetimizi unutmamız gerekiyor. Bugünkü etkinlikten dolayı hocalarıma çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.