Köylerde haşarelerle mücadeleler devam ediyor

Sağlık Yayın: 06 Haziran 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 06.06.2022 10:59:35
Editör -
Okuma Süresi: 55 sn.
675 okunma
Google News

Kütahya İl Özel İdaresi Kütahya’da 546 köyde sinek ve haşerelere karşı mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kütahya İl Özel İdaresince gerçekleştirilen ilaçlama çalışmaları Ekim ayına dek devam edecek.

Kütahya İl Özel İdaresi, halk sağlığını tehdit eden sinek ve haşerelere karşı merkez köyler ve ilçelerinin tamamında ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

Köylerin yaşanabilir hale gelmesi ve köy halkının yaşam kalitesinin artırılması için altyapı, yol, eğitim gibi alanlardaki yatırımlarının yanı sıra sağlıklı ve temiz bir çevre için de mücadele veren İl Özel İdaresi, köylerde belirli periyotlarda ilaçlama çalışmaları yapıyor.

Sinekle mücadele çalışması ile insan ve çevre sağlığının korunması, sineklerin ortaya çıkarması muhtemel salgın hastalıkların önlenmesi hedefleniyor. Köyler, özel ekipman ve araçlarla taranıp ilaçlanıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.