Kış Lastikleri Zorunlu

Kış Lastikleri Zorunlu

Yaşam Yayın: 18 Kasım 2014 - Salı - Güncelleme: 18.11.2014 08:51:18
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
5466 okunma
Google News

    Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2 yıl önce yürürlüğe giren "Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik"e göre, kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği takılmamış araçların yola devam etmelerine izin verilmeyecek. Kurala uymayan araçların işletmecilerine 519 lira para cezası uygulanacak.Denetimler sırasında kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs, otomobil ve kamyonet türü araçların çeker aksları üzerindeki tüm lastiklerinin kış lastiği olması zorunlu. 
1 ARALIK İLE 1 NİSAN TARİHLERİ ARASINDA ZORUNLU
Buna göre, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında zorunlu olarak kış lastiği kullanacak. 
KAR LASTİĞİ OLMAYAN ARAÇLAR YOLA DEVAM EDEMEYECEK
    Kış şartlarına göre önlemini almamış, kış lastiği olmayan araçların yolu kapatması ve insanların mağdur olmasını önlemek amacıyla başlatılan uygulamayla, karlı havalarda yolların kapanmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.
    Yetkili ekipler, bu yıl tedbirsiz, hazırlıksız yola çıkan araçları daha sıkı denetleyecek ve kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği olmayan araçların yola devam etmelerine izin vermeyecek.Pekerler Taşımacılık Şirket yetkililerinden Emre Peker,   “Kış lastikleri 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuş ve yüksek güvenlik sağlıyor. Bu nedenle de insan hayatı için önemli olan bu lastikler sürüş güvenliği için önemli” diyerek Kış lastikleri tabir edilen lastiklerin önemini vurguluyor. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.