Keramika Anne Kalbi Sofralar Tasarım Yarışması

Ekonomi Yayın: 26 Nisan 2022 - Salı - Güncelleme: 26.04.2022 15:26:37
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2547 okunma
Google News

Keramika “Anne Kalbi Sofralar Tasarım Yarışması” Sonuçlandı   

25.04.2022

 

Keramika  ve Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile birlikte Üniversite-Sanayi İş birliği kapsamında      gerçekleştirilen “Anne Kalbi Sofralar Tasarım Yarışması” sonuçlandı.

Güzel Sanatlar Fakültesinde eğitim gören öğrencilerin tasarıma bakış açılarının gelişmesine katkı sağlamak, çağdaş seramik sanatına ve endüstrisine katkı sunmak amacıyla düzenlenen yarışma ile estetik, endüstriyel, üretilebilir, satılabilir, ulusal ve uluslararası pazarda rekabet edebilir işlevsel, yenilikçi ve estetik tasarımlara ulaşılması hedeflendi.

Yarışmaya 162 öğrenci, 480  eserle katılım sağlarken, jürinin değerlendirmeleri sonucunda 7 eser ödül aldı. Eserlerden 54’ü sergilemeye değer bulundu.

25 Nisan 2022 Pazartesi Günü Saat: 15.00’te Sera AVM’ de gerçekleştirilen “Anne Kalbi Sofralar Tasarım Yarışması” na ait ödül törenine Kütahya Vali Yardımcıları Halil İbrahim Ertekin ve Buğra Karadağ, Kütahya Hava Er Eğit. Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Gündüz, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, Keramika Yönetim Kurulu ve Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri katılım sağladılar.

 

               Keramika adına konuşmalarını gerçekleştiren Genel Müdür Emin Yüce Keramika Ailesi olarak, Üniversite - Sanayi İş Birliği ile “Yeni Yeteneklerin Sektöre Kazandırılması” nı hedefleyen proje kapsamında hazırlanan Anne Kalbi Sofralar Tasarım Yarışması”  na öğrencilerimizin katılımı bizleri oldukça memnun etti. Umarız bu işbirlikleri önümüzdeki yıllarda da artarak devam eder.

               Bu vesile ile Üniversite - Sanayi İş Birliği’ nin en güzel örneklerinden birine bugün hep beraber şahit oluyoruz. Keramika olarak,  “Geleceğe Yatırım Gerek” felsefemizle geleceğin iş insanlarına, iş hayatına hazırlanmalarında katkı sağlamak istiyoruz.

               Bizler Keramika  ailesi olarak, Bugün 1500 kişiye yaklaşan ekibimizle, Tasarım, Ar-Ge ve İnovasyon odaklı üretim anlayışımızla Türkiye’de ve dünyada sofra üstü sunum grubunda seramik sektörünün gelişmesine katkı bulunmayı amaçlıyoruz .Her yıl, sektörü yakından ilgilendiren trend, sanat, gastronomi konularındaki yenilikleri takip ederek oluşturduğumuz koleksiyonlarımızı tarihi, kültürel ve geleneksel dokunuşların yanı sıra modern yaklaşımlarla harmanlayarak üretim ve renk çeşitliği yenilikçi tasarımlarla üretmeye devam ediyoruz. Bu projede Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin yapmış olduğu bu birbirinden değerli tasarımlar, Değerli Jürimizin değerlendirmeleri sonucunda derecelendirilerek sizlerin de beğenisine sunulmuştur.

             

 

  Bu projeye destek veren başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Kazım Uysal’ a, aynı zamanda Tasarım Merkezi Danışmanımız Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin’e, katkı sağlayan değerli hocalarımıza, Keramika’ daki çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve bu projede katkıda bulunan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Ayrıca sergiye katılımlarınızdan dolayı da siz değerli konuklarımıza şükranlarımı sunarım” Dedi.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.