Kavuncu'dan BİLSEM müjdesi

Bilim Yayın: 12 Ocak 2018 - Cuma - Güncelleme: 12.01.2018 13:56:43
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
5700 okunma
Google News

TAVŞANLI BİLİM VE SANAT MERKEZİNE (BİLSEM) KAVUŞTU

Ak Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu Tavşanlı'ya eğitim alanında müjdesini verdi. 
Kavuncu yaptığı yazılı basın açıklaması ile şunları söyledi, 
"Bilim ve Sanat Merkezleri özel yetenekli ve üstün zekâlı öğrencilerin okul saatleri dışında, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda ek eğitim aldıkları merkezlerdir. Bilim ve Sanat Merkezlerinin temel amacı özel yetenekleri olan, farkındalığı yüksek, zeki çocukların proje üretme ve geliştirme çalışmaları yapabilmelerini sağlamaktır. Okul döneminde ders sonrasında çalışmalar yürütülür, ayrıca yaz döneminde de eğitim kamplarına katılırlar. 
Ülkemizde bu tür çocuklar için pek çok farklı çalışma yapılmaktadır. MEB Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) bu tür kurumların en yaygın olanlarıdır. İlkokul 1, 2 ve 3. sınıfa devam edip genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında akranlarından ileri düzeyde farklılık gösterdiği düşünülen öğrencilerin sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilmesiyle bilim ve sanat merkezlerine öğrenci seçim süreci başlar. Sonraki aşamada bu öğrenciler yetenek alanlarına göre (resim, müzik ve genel zihinsel yetenek) bireysel değerlendirmeye alınır ve seçmeler tamamlanmış olur. BİLSEM´lerde üniversiteler, bilim merkezleri, müzeler, sanat kurumları, Ar-Ge kuruluşları ve TÜBİTAK gibi kurumlarla iş birliğine önem verilir. Bu merkezlerde geleceğin bilim adamları yetişir dersek yanlış olmaz. 
Geçtiğimiz yıllarda Kütahya İl Merkezinde bulunan Gazi Kemal Bilim ve Sanat Merkezini ziyaret etmiş, öğrencilerimizin başarılı proje çalışmalarını incelemiş ve büyük bir mutluluk duymuştuk. Ancak en önemli sorun özel yetenekli öğrencilerimizin ulaşım sorunları nedeniyle ilçelerden gelmekte zorluk çekmeleriydi. Bu nedenle eğitim almaya hak kazanmış çoğu öğrencimiz eğitimlerini bırakmak zorunda kalmışlardı. İlk aşamada Tavşanlı ilçemiz yanında Emet, Hisarcık, Domaniç ve Harmancık ilçelerimize hizmet verecek 2. bir merkez için harekete geçildi. Bu çalışmalar sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 9.01.2018 tarihli onayı ile “üstün yetenekli” öğrencilerine hizmet sunacak olan Tavşanlı Bilim ve Sanat Merkezi (TAVŞANLI BİLSEM) kurulmuş oldu. Tavşanlı Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci yurdunun, bu amaçla tahsisi yapılan B bloğunda hizmet verecek olan Tavşanlı BİLSEM’in ihtiyacı olan donatım malzemesi Bakanlığımızca en kısa zamanda sağlanacak ve akabinde öğrencilerimizin hizmetine sunulacaktır.
Bu çalışmaları yerelde yürüten ve takip eden Sayın Valimiz Ahmet Hamdi Nayir, Tavşanlı İlçe Kaymakamımız Sayın Yüksel Kara önceki dönem İl Milli Eğitim Müdürümüz Sebahattin Dülger, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Salim Karaboğa, Ankara’da onay ve izin makamında olan Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz, Sayın Müsteşarımız Yusuf Tekin, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör’e ve emeği geçenlere teşekkür ederim. "

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.