Kapadokya sanat galerisine ziyaret

Kültür Yayın: 19 Şubat 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 19.02.2018 12:17:29
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
6154 okunma
Google News

Nevşehir valisi İlhami Aktaş , Niğde valisi Yılmaz Şimsek göreme belediye başkanı Nuri Cingil Sıtkı Kapadokya sanat galerisini ziyarette bulundular.

Üç buçuk yıldır Kapadokya bölgesi ve Türkiye'nin  en kapsamlı sanat galerisini işleten  Nida Olçar'ın Ortağı turizmci iş adamı Teyfik Ölmez ziyaret sırasında vali Aktaş ve Yılmaz' a mağaza ve satış galerisi hakkında bilgi verdi.

Unesco ve devlet sanatçılarının özel eserlerinin sergilendiği galeride Kütahya'dan 10 usta sanatçının eserleri sergilenmekte.

G 20 zirvesine damgasını vuran dünyanın en büyük çini balığı , Çınar yapraklarına işlenen Osmanlı fermanları ve terracotte takılar en çok ilgi çeken eserler oldu.

Bu yıl sanat galerisine ilaveten açtıkları atölyede Erciyes ve Hasan dağı eteklerindeki yanardağ tüflerinden elde ettikleri özel kırmızı çamur ile yaptıkları antik çağ tiyatro biletlerini ve yağdanlıkları inceleyerek çark gösterisini izleyen ve denemeler yapan heyete Osmanlı Saray içeceği Demirhindi ve yöremize ait Leblebi  ve leblebili kurabiye ikram edildi.

Nida Olçar sanatsal çalışmalar hakkında verdiği bilgiler ile şunları söyledi; " Kütahya haricinde Amerika, Katar , istanbul , Afyon gibi 22 merkezde hizmet veren Sıtkı sanat galerisinde Nevsehir valimiz İlhami Aktaş ve Niğde valimiz Yılmaz Şimsek' i ağırlamaktan onur duyduk.Nezaket ziyaretleri bize moral ve destek oldu. 22 Mart  2018 tarihinde İstanbul'da Koç Holding Himayesinde kapsamlı bir sergiye hazırlık yapıyoruz. Sayın valimizin ve Nevşehirli işadamlarımızın orada bulunup bizlere sahip çıkacağını bilmek gurur verici.Sıtkı atölyeleri olarak girdiğimiz her şehrin bize verdiği değeri gördükçe rahmetli ustamız Babam Sıtkı olçar rahat uyuyordur ".

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.