Kanser tanı ve tedavisinde ileri teknoloji

Sağlık Yayın: 29 Aralık 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 29.12.2021 12:25:06
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1837 okunma
Google News

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Girişimsel Radyoloji Kliniği, kanser tanı ve tedavisinde ileri teknoloji kullanarak, ameliyatsız tedaviler gerçekleştiriyor. 

KSBÜ Radyoloji Anabilim Dalı (AD) Başkanı Doç. Dr. Mehmet Korkmaz, kanser tanı ve tedavisinde gerçekleştirdikleri başarılı müdahaleler ile ilgili, “Yeni teknolojiler kullanarak ameliyatsız tedaviler yapıyoruz. Kanserli hücreler yakılıyor veya bunların büyümesini engelleyerek, küçülmesini sağlıyoruz. Kliniğimize büyükşehirlerden de hastalar geliyor. Hastalarımız mutlu ayrılınca, biz de mutlu oluyoruz.” dedi. 

Doç. Dr. Korkmaz son girişiminde Dr. Öğr. Üyesi Furkan Ertürk Urfalı ve ekibiyle birlikte, karaciğerinde tümör bulunan üç hastaya başarılı müdahalede bulundu. Küçük bir iğne deliğinden girilerek, ameliyatsız mikrodalga ablasyon tedavisiyle tümörler yakıldı. 

MİKRODALGA ABLASYON NEDİR? 

Bu teknikte yüksek frekanslı elektromanyetik dalgalarla doku içindeki su molekülleri harekete geçirilip ısı üretilerek, tümör yakılıyor.

KSBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Cem Algın, Korkmaz ve ekibi tebrik etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.