Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Gündem Yayın: 24 Kasım 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 24.11.2021 18:37:15
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
856 okunma
Google News

“ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ”

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinde (KSBÜ),  “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında, “Evrensel Bir Kadın Sağlığı Sorunu: Kadına Yönelik Şiddet” isimli seminer düzenlendi. Seminerde konuşma yapan KSBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Duygu Perçin Renders, “Şiddetin her türlüsüne karşıyız ama kadına yönelik şiddetin Sayın Valimizin deyimiyle içimizi daha da acıtan bir tarafı var.” dedi.

KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu’nun da katıldığı seminer, Tıp Fakültesi Hekim Sinan Konferans Salonunda gerçekleşti. 

“KADINLAR GÜÇLERİNİN FARKINA VARMALIDIR”

Seminerde KSBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Duygu Perçin Renders konuşma yaparak, şunları söyledi: 

“Bugün kadına şiddetle mücadelede uluslararası mücadele günü kapsamında bir araya gelmiş bulunuyoruz. Kadına şiddete dikkatleri çekebilmek için böyle bir güne ihtiyaç duymamız ne acıdır. Kime neye yapılırsa yapılsın şiddetin her türlüsüne karşıyız, şiddetin her türlüsüne karşı aynı eforla mücadele etmeliyiz ama kadına yönelik şiddetin Sayın Valimizin deyimiyle içimizi daha da acıtan bir tarafı var. Türkiye’de geçen yıl itibariyle erkek partneri tarafından öldürülen kadın sayısı 300, yani neredeyse her gün bir kadın öldürülmüş. Maalesef ölerek kurtulamayan, partnerleri tarafından sürekli tacize ya da şiddete maruz kalan kadınların sayısı çok daha fazla. Bugün kadınlar için biçilen arkaik rol kalıbından çıkıp, kendi gücümüzün farkına varma zamanıdır. Özgüven ve özsaygımızı inşa etme ve güçlendirme zamanıdır. Bunun anahtarı eğitimdir. Eğitim özgürlerin ülkesine ve cesurların evine giriş kapısıdır. Gelecek gençlerimizdedir. Özellikle de erkeği ya da kadını değil, insanı ön plana koyacak olan güçlü kadınları ve mantıklı erkekleriyle el ele verip şiddete tüm varlığıyla direnen gençlerimizdedir.”

Program kapsamında, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğünde görev yapmakta olan Sosyal Çalışmacı Sevilay Uslu ve Psikolog Seda Karpuz’un gerçekleştirdikleri konuşmalarının ardından, KSBÜ öğrenci toplulukları Renkli Düşler Topluluğu, Ebelik Topluluğu, Müzik Topluluğu ve Sahne Sanatları Topluluğu tarafından müzik dinletisi düzenlendi.

Etkinliğin sonunda “Evde, İşte, Sokakta- Kadına Şiddete Son” kağıdına el basılarak, “Farklı renklerde çıkan ellerimiz bugün için bir iz bıraksın.” denildi.

 

“Evrensel Bir Kadın Sağlığı Sorunu: Kadına Yönelik Şiddet”  isimli seminer, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında; Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyon Üyeleri KSBÜ temsilcileri Prof. Dr. Duygu Perçin Renders, Doç. Dr. Sultan Güçlü ve Arş. Gör. Emel Elem başkanlığında; Ebelik Bölümü öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Durmaz, Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Unutkan ve FTR öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. İsmail Okur’un iş birliğiyle düzenlendi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.