KIRCA Sağlıklı Beslenme ve Diyet Danışmanlık

TUNA İŞLEYEN - GÖRÜNTÜLÜ

Sağlık Yayın: 21 Eylül 2021 - Salı - Güncelleme: 21.09.2021 12:35:36
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1601 okunma
Google News

Tavşanlı’da KIRCA Sağlıklı Beslenme ve Diyet Danışmanlık açıldı.

Açılışa, KSBÜ Rektörü  Prof. Dr. Vural Kavuncu, AK Parti ilçe başkanı Bilal Kıyak, MHP ilçe başkanı Barbaros Öztürk, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Hasan Bayram ve vatandaşlar katıldı. Törende Kurdele kesimi öncesi İlçe Müftüsü Mevlüt  Hakan Asan tarafından dua yapıldı. Duadan sonra Rektör Vural Kavuncu ve  ilçe başkanları ile beraber kurdele kesimi yapılarak ofis açılışı gerçekleşti.

Diyetin sadece zayıflama olmadığını ifade eden Diyetisyen Kırca kendisi hakkında şu bilgileri verdi; "2020 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Beslenme ve diyet bölümünden mezun oldum. Özellikle Tavşanlı’da beslenme alanında  hem kilo alma hem kilo verme, sporcu beslenmesi olsun yeni popüler diyetlerle  alakalı hem vatandaşlarımıza iyi bir hizmet vermek amacıyla  Yeni Mahalle Haşim Benli bulvarında ofisimizi açmış bulunmaktayız." dedi.

Açılış törenine katılan KSBÜ Rektörü  Prof. Dr. Vural  Kavuncu hayırlı olması temennisinin ardından yaptığı açıklamada ; “ Toplumda pek çok hastalığın ana sorunlardan bir tanesi diyabet. Görülme hızı sıklığı  dünyada hızla artarken Türkiye  maalesef en önde gidenlerinden. Şu anda gizli şekerle birlikte yüzde 12 'lere varan oranla daha da yükseliyor. Bunun temelinde yanlış beslenme var. Beslenme ve diyet denince sadece kilo vermek olarak algılanıyor belki ama bunda yanılınıyor belki ama bu doğru değil.Hemen hemen herkesin 7 den 70 e diyet ve beslenme  danışmanına ihtiyacı  var. Pek çok rahatsızlığın temelinde küçük çocukların  okul çağındaki çocukların  bu dönemdeki yanlış beslenmesi  ve suni gıdalarla beslenme alışkanlığı olduğunu unutmayalım. O yüzden sadece kilo anlamında değil  sağlıklı yaşamak isteyenlerin ve çeşitli hastalıklarda diyet düzenlemesi  yapılacak olanların kalp rahatsızlığı gibi  diyabet gibi bağırsak hastalığı gibi  mutlak surette bir   diyetisyenle temas halinde olunmasını önemsiyorum. Tavşanlı’da böyle bir yeni  sağlıkla ilgili bir merkezin açılmasını değerli ve kıymetli buluyoruz.İnşallah hak ettiği değeri bulur. Arkadaşımızda burada hayırlı çalışmalar temenni ediyoruz" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.