İspanya’dan gelen meslek lisesi öğrencileri Kütahya’da staj yaptı

Gündem Yayın: 27 Haziran 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 27.06.2022 16:19:41
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
774 okunma
Google News

İspanya’dan gelen meslek lisesi öğrencileri Kütahya’da staj yaptı

Erasmus+ kapsamında İspanyalı öğrenciler Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Arslanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim aldı.

 

İspanya’nın Katalan bölgesinde eğitim veren Institut Julio Antonio School Motorlu Araçlar Teknolojisinden 3 öğrenci, 1 öğretmen ve Bilişim Teknolojisi Alanından 4 öğrenci, 1 öğretmen Tavşanlı’daki meslek liselerinde ve sanayi kuruluşlarında, Ulusal Ajans desteğiyle Erasmus+ kapsamında iki grup halinde üçer hafta süreyle eğitim aldı.

Programın Kütahya’da bir ilk olduğunu belirten Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Raşit Küçükkağnıcı, “Ülkemiz, ilimiz, ilçemiz ve mesleki eğitim sistemimizin Avrupa ülkelerinde tanıtımı için önemli bir etkinlik olan program Kütahya’da bir ilk olma özelliğini taşıyor. Büyük Zafer’in 100. yılında ilimizin tanıtımı için böyle bir organizasyonda bulunmak geleceğimiz için umut veriyor” dedi.

 

Küçükkağnıcı, misafir öğretmen ve öğrencilerin eğitimlerden arta kalan zamanda Kütahya’nın tarihi, kültürel ve turistik değerlerini de yerinde görme imkânı bulduğunu söyledi.

2020 Erasmus+ projesi kapsamında Romanya’da staj gören Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Büyük Zafer’in 100. yılı sebebiyle başkent Bükreş’te “Dumlupınar Zaferi” afişini açtı.

Öğrenciler ve öğretmenler daha sonra Birinci Dünya Savaşı'nda Romanya'da şehit düşen Türk askerlerden 935'inin defnedildiği Bükreş Türk şehitliğini ziyaret ederek dua ettiler.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.