İl Özel İdareden Hizmet Çeşitliliği

Turizm Yayın: 31 Ocak 2020 - Cuma - Güncelleme: 31.01.2020 11:30:52
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1691 okunma
Google News

Kütahya İl Özel İdaresi hizmet çeşitliliğini artırmaya devam ediyor. İl Özel İdaresi ulaşım ve alt yapı hizmetleri, hizmet binaları, okul yapımı gibi hizmetlerinin yanında Kütahya Kültür ve Turizmine destekler sunuyor.

Verilen destekler kapsamında Kütahya İl Özel İdaresi tarafından restore edilerek Kütahya Valiliği tarafından Kütahya Kültür ve Sanat Derneğine (KÜSAD) tahsis edilen tarihi Germiyan Beylik Konağında KÜSAD 2018 yılından bu yana hizmet veriyor. Bu tarihi konak da sanatçılar hem eserlerini yapıyor hem de yaptıkları eserlerini sergiliyorlar.

Kütahya İl Özel İdaresi tarafından restore edilerek İlimiz Kültür ve Turizmine kazandırılan Kurular konağında UNESCO’nun ‘Yaşayan İnsan Hazineleri’ ödülüne layık gördüğü çini sanatçısı Mehmet Gürsoy’un çini atölyesi bulunuyor. Burada el emeği göz nuru çiniler Mehmet Gürsoy tarafından sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

 

 

RestorasyonuKütahya İl Özel İdaresi tarafından yapılan Ispartalılar Konağında Türk el sanatlarının yaşatılmasına katkı sağlayan, sanatsal ağırlıklı eğitim ve üretim çalışmalarını sürdürürken asıllarına sadık kalınarak gelecek kuşaklara aktarılmasına öncülük eden Olgunlaşma Enstitüsü hizmet vermeye devam ediyor.

İlimiz Sabuncupınar Köyü'ndeİl Özel İdaresi tarafından restorasyonu tamamlanan SabuncupınarFrig Konaklama Evi, Frig Vadisini ziyaret eden turistleri 2014 yılından bu yana konuk ediyor.

2017 yılında resterasyon çalışmalarına başlanan Kütahya Kalesinin burçlarının 95’i tamamlanmış olup en kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

Ala Ağa Konağı için ise ihale süreci devam etmekte olup sürecin tamamlanmasının ardından resterasyon çalışmaları hız kazanacak.

İlimizdeki tarihi konaklarımız İl Özel İdaremizin yaptığı başarılı restorasyon çalışmaları sonrası halkımızın hizmetine sunulmaya devam ediyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.