Hayrat Yardım’dan Tavşanlı’daki İmam Hatip Ortaokulu Öğrencilerine Kur'an Hediyesi

Gündem Yayın: 16 Mayıs 2017 - Salı - Güncelleme: 16.05.2017 06:40:51
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
8497 okunma
Google News

Hayrat İnsani Yardım Derneği Kütahya ili Tavşanlı Temsilciliği Tavşanlı’daki tüm İmam Hatip Ortaokullarına Kur’an-ı Kerim hediye etti. Toplam 1000 adet Kur’an hediyesi Tavşanlılı hayırseverlerin destekleriyle öğrencilere ulaştı. Tavşanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Salim Karaboğa, Hayrat Vakfı Tavşanlı Temsilcisi Ercümend Yıldırım, Enderun Eğitim Kültür Derneği Başkanı Enver Sarı ve dernek yöneticilerinin de katıldığı bir programla ilçe merkezindeki okullar ziyaret edilerek hediyeler takdim edildi. Sırasıyla Şeyh Edebali, Kız İmam Hatip Lisesi’nin Ortaokulu ve Fatih İmam Hatip Ortaokullarına ziyaretler gerçekleştirildi. Milli Eğitim Müdürü Salim Karaboğa, Hayrat Vakfı ve Enderun Derneği temsilcilerine en güzel hediye olan Kur’an-ı Kerimler için teşekkür etti. Eğitim- öğretimin öneminden bahsettiği konuşmasında, hem değerlerimize sahip çıkmamız, hem de zamanın gerektirdiği bilim ve fenle meşgul olarak muasır medeniyet seviyesini yakalayabileceğimizi ifade etti. Ayrıca öğrencilerin de duygu ve düşüncelerini ifade etmesine imkan tanıdı.
Hayrat Vakfı temsilcisi Ercümend Yıldırım da bu hediye kampanyasının öneminden bahsetti. Yıldırım, Afrika’da Kur’an öğrenmek isteyen, hafız olmak isteyen Müslümanların bunun için Kur’an bulamayıp, tahta üzerine yazarak öğrendiklerini, tahtayı yıkayıp temizledikten sonra yeni bir ayeti yazarak öğrendiklerini, bu durumun çok ciddi bir ihtiyacı gösterdiğini ifade etti. Bu vesileyle Hayrat Yardım olarak Afrika’ya 1.000.000 Kur’an hediye etmek üzere devam eden projelerinden bahsetti.
O kardeşlerimize kıyasla böyle güzel imkan sahibi olduğumuz için ne kadar şükretsek azdır diyen Hayrat İnsani Yardım Derneği temsilcisi Ercümend Yıldırım, "Kur’an’ı çokça okumak, Hz Peygamber asm’a benzemek için gayret göstermek, anlamak ve yaşamak ile şükür etmiş olabiliriz inşallah" temennileriyle sözlerine devam etti.  Yıldırım, Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara’ya, Milli Eğitim Müdürü Salim Karaboğa’ya, Enderun Derneği Başkanı Enver Sarı’ya ve yöneticilerine ve özellikle Tavşanlılı hayırseverlere teşekkür ederken,  öğrencilere de, Hz Osman gibi Kur’an’ı okuyarak eskitmek gerektiğini, okudukça dua etmelerini, Kur’an Talebesi olmalarını temenni ederek sözlerini bitirdi.
Hem okul idarecileri, hem öğretmenler bu hayırlı faaliyet için Hayrat Vakfı ve Enderun Temsilcileri ile Tavşanlılı hayırseverlere çok teşekkür ettiler.
Hediye edilen Tevafuklu, Kolay okunan diye meşhur Ahmed Hüsrev Hattı Kur’an-ı Kerimler Diyanet mühürlü olup, Isparta’da 15.000 m2 lik bir tesiste, Kur’an-ı Kerimlere azami hürmet ve ihtimam gösterilerek basılmaktadır. Çalışan herkesin abdestli mesai yapması, basımda kullanılan suyun atığının dahi diğer şebeke sularına karıştırılmaması ve bu gibi çok ciddi hassasiyetle neşredilen Hayrat Kur’an-ı Kerimler, dünyanın en önde gelen kitap fuarlarının da daimi katılımcısı olarak dikkat çekmektedir.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.