HAFIZLIK PROJESİ UYGULAMA SINIFLARINA ZİYARET

Gündem Yayın: 19 Ağustos 2017 - Cumartesi - Güncelleme: 19.08.2017 12:55:31
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
3010 okunma
Google News

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR ‘HAFIZLIK PROJESİ UYGULAMA SINIFLARI’NI ZİYARET ETTİ
Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ile eşi Münevver Nayir, Kütahya’da ilk kez hayata geçirilen ‘İmam Hatip Ortaokulları Hafızlık Sınıfı Projesi’ kapsamında Fuat Paşa Kız Kur'an Kursu bünyesinde açılan uygulama sınıfları ile Fuat Paşa Cami 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nu ziyaret etti. 

Vali Ahmet Hamdi Nayir’e İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ile Fuat Paşa Kız Kur'an Kursu Müdürü Kevser Dülger eşlik etti. 

Vali Nayir ile eşi Münevver Nayir ilk olarak 4-6 yaş grubunun eğitim gördüğü sınıfı ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. 

Öğrencilerle sohbet edip, faaliyet alanlarını inceleyen Vali Nayir, “4-6 yaş grubunun eğitim gördüğü Kur’an Kurslarımız biraz kreş olarak görülmeye başlandı. Bunun önüne geçmeliyiz. Burası bir eğitim yuvası olmalı. Ailelerimiz çocuğunu buralarda bir şeyler öğrenmesi için gönderdiğinin farkında olmalı” dedi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir daha sonra Kütahya Valiliği himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü iş birliğiyle İmam Hatip Ortaokulları Hafızlık Sınıfı Projesi kapsamında oluşturulan, İmam Hatip Ortaokullarında 4. sınıftan mezun olan öğrencileri kapsayan uygulama sınıflarını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. 

Projenin başarıyla sürdürüldüğünü dile getiren İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, toplam öğrenci sayısının 75, proje dahilindeki öğrenci sayısının 65 olduğunu, 42 öğrencinin ise hafızlık adaylığına seçildiğini söyledi. Hazırlar, “Bu senenin başından itibaren imam hatiple entegreli şekilde çalışacağız. Nisan – Mayıs itibariyle öğrencilerimiz hafızlığa tamamen başlamış olacak” dedi.

Öğrencilerin mülakatla alındığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, “Kurs gören öğrencilerimiz için farklı bir sınıf oluşturulacak. Öğrencilerimiz öğleye kadar Diyanet’in müfredatını tamamlayacak, öğleden sonra ise Milli Eğitim’in Kur’an ve Arapça derslerini görecek” dedi.

Öğrencilere büyük bir sorumluluk üstlendiklerini söyleyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Önemli bir göreviniz var. İlk olmanın heyecanını yaşıyorsunuz. İnşallah ilk olmanın örneğini de başaracaksınız. Siz başarırsanız geriden gelen kardeşleriniz de sizin yolunuzu takip edecek ama siz başaramazsanız onlar da tercih etmeyecekler. Dolayısıyla ayrı bir sorumluluğunuz var. Çok iyi başarmanız lazım ki bu işin devamı gelsin. Devamının geleceğinden de ümitliyiz” diye konuştu. 

YATILI HAFIZLIK KIZ KUR’AN KURSU İNŞAATINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali Ahmet Hamdi Nayir daha sonra İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, hayırsever iş adamı Mücahit Köksal ile birlikte Dumlupınar Mahallesi’nde yapımı devam eden ‘Yatılı Hafızlık Kız Kur’an Kursu’ inşaatında incelemelerde bulundu, son durum hakkında bilgiler aldı. 

Yatılı Hafızlık Kız Kur’an Kursu’nun 2018-2019 eğitim öğretim yılında faaliyet başlayacağını aktaran İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, “Hayırsever Mücahit Köksal’ın katkılarıyla bu binayı tamamlamak istiyoruz. Bu binayı inşallah hafızlık yapacak, Kur’an-ı Kerim okuyacak, aynı zamanda mahallenin de hanımlarına hizmet verecek bir Kur’an kursu planlıyoruz. 70 yataklı kapasiteli bir Kur’an kursu olacak, çevre düzenlemesi, iç dizaynı da tamamlayıp inşallah hizmete sunacağız” dedi.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.