Gazeteci yazar eserini milletvekilleri ile paylaştı

Kültür Yayın: 19 Ağustos 2021 - Perşembe - Güncelleme: 19.08.2021 12:13:08
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1288 okunma
Google News

Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde Aizanoi Antik Kenti'nde bir araya gelen milletvekilleri, bölgede turizmin canlandırmasına ilişkin projelere dair basınla bir araya geldi. Tarihçi Yazar Tuna İşleyen, Kütahya Milletvekillerine ve ayrıca siyasi il başkanlarına 'Sülyebâla'dan Sülye'ye, Sulye'den Günlüce'ye adlı etnografik eserini hediye etti.

 


Araştırmacı Tarihçi Yazar Tuna İşleyen, "Sülyebâla bir medeniyettir. Roma dönemine ait izlerin yanı sıra Türklerin Anadolu'ya ayak basması sonrasında da çeşitli yerleşim yerleri oluşturulmuştur. Büyük bir alanda yerleşim yeri iken bugün Emet'in bir köyü olsa da geçmişte özellikle Milli mücadele yıllarında büyük kahramanlıkları ile tarihin satırlarına adını altın harflerle yazdırmıştır. Biz de bu vesile ile memleketimiz hakkında birkaç cümle de olsa bunu ifade edebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.