FİNLANDİYA İNCELEME GEZİSİ TAMAMLANDI

FİNLANDİYA İNCELEME GEZİSİ TAMAMLANDI

Turizm Yayın: 28 Ekim 2013 - Pazartesi - Güncelleme: 28.10.2013 15:51:49
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4788 okunma
Google News

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün koordinesinde gerçekleşen “Üniversite – Sanayi – Kamu İşbirliğinin Yerel Kalkınmaya Etkisi” Avrupa Birliği Projesinin Finlandiya'ya düzenlenen inceleme gezisi tamamlandı.
    İnceleme gezisine; Vali  Şerif YILMAZ, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Şaban KÜÇÜKGÜMRAH, Milli Eğitim İl Müdürü Çoşkun ESEN, Dumlupınar Üniversitesinden Prof. Dr. İsmail Göktay EDİZ, Doç. Dr. Veli UZ, Doç. Dr. Gürsel YANIK, KUTSO’dan Meclis Başkanı İsmet ÖZOTRAÇ, Tolga ESKİOĞLU, KUGİAD’dan Selman HATİPOĞLU ve Osman BAŞ katıldılar.
   Heyet inceleme gezisinde; Finlandiya Büyük Elçisi H.SELAH KORUTÜR'le biraraya gelerek Finlandiya, Türkiye ilişkileri hakkında bilgiler aldılar. Finlandiya Ticaret Ataşesi Alp İÇEN, Türkiye ile Finlandiya arasında Ticari ilişkiler ve Finlandiya’ daki ticaret ve sanayi yatırımları ile ilgili bilgiler verdi. Finlandiya Parlamentosuna gerçekleştirilen ziyarette Milletvekili Kari UOTILA tarafından karşılanan heyete Türkiye Finlandiya arasındaki siyasi ilişkiler hakkında bilgiler verilerek, Finlandiya Parlamentosu gezildi. İnceleme kapsamında ayrıca Finlandiya Aalto Teknoloji Üniversitesine ziyaret gerçekleştirildi. Burada Üniversite ve Sanayi işbirliği ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi. Heyet Finlandiya'nın örnek ülke konumda olduğu Üniversite- Sanayi İşbirliği ile ilgili bilgiler alarak yurda döndü.

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.