EVDE BAKIM HİZMETLERİNDE ‘İŞBİRLİĞİ’ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Yaşam Yayın: 19 Nisan 2016 - Salı - Güncelleme: 19.04.2016 09:35:32
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2535 okunma
Google News


Kütahya Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar Kütahya İl Müdürlüğü, Kütahya Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kütahya Belediyesi arasında, ‘Evde Sağlık, Bakım ve Sosyal Destek Hizmetlerinin İşbirliği İçerisinde Yürütülmesine Dair Protokol’ imza töreni gerçekleştirildi.

Sağlık, sosyal ve destek hizmetlerinin koordinasyonunun sağlanması için düzenlenen imza töreninde konuşan Vali Şerif Yılmaz, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, İçişleri Bakanı, Sağlık Bakanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı tarafından Mezkur Protokol gereğince hazırlanmış olan ‘’Evde Sağlık, Bakım ve Sosyal Destek Hizmetlerinin İşbirliği İçerisinde Yürütülmesine Dair Protokol ‘’ kapsamında 3 kurumumuzla bugün işbirliği protokolünü imzalamış olacağız. Aile ve Sosyal Politikalar Kütahya İl Müdürlüğü, Kütahya Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kütahya Belediyesi tarafından evde bakım hizmetleri veriliyor. İşbirliği protokolü ile bakım hizmetlerinin eşgüdüm içerisinde, birbirleriyle çakışmadan hizmet götürebilmesi, görülen eksiğin ilgili kurum tarafından giderilmesini amaçlıyoruz” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Kütahya İl Müdürlüğü, Kütahya Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kütahya Belediyesi tarafından verilen evde bakım hizmetleri hakkında açıklama yapan Vali Şerif Yılmaz, “Belediye Başkanlığımız tarafından 2014 yılından beri evde bakım hizmeti veriliyor. Bugün itibariyle 75 aileye temizlik, kişisel bakım ve sağlık kontrolü hizmeti veriliyor. Aile ve Sosyal Politikalar Kütahya İl Müdürlüğümüz 2 bin 706 vatandaşımıza maaş veriyor. Kendilerine bakmakta yetersiz olan 27 engelli vatandaşımız kurum bakımına alındı. Kış sezonu itibariyle uyguladığımız bir proje dahilinde kendisine bakamayacak olan ya da kalacağı yeri olmayan engelli ve yaşlı 124 vatandaşımızın kış mevsiminde otellerde konaklaması sağlandı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından o vatandaşlarımızın giderleri karşılandı. Halk Sağlığı Müdürlüğümüz tarafından da 2010 yılından beri evde sağlık hizmeti veriliyor. 2010 yılından bu yana 6 bin 783 vatandaşımıza evde sağlık hizmeti verildi. Bugün itibariyle aktif olarak bin 765 vatandaşımıza evde sağlık hizmeti veriliyor. Hekim ve hemşire arkadaşlarımız eve gidiyor evde sağlık hizmeti verilebiliyorsa veriliyor, eğer evde sağlık hizmeti yetersizse arkadaşlarımız refakatinde ilgili uzmana gidiliyor. Bu hizmetlerin eşgüdüm içerisinde yürütülmesi için bir işbirliği protokolü, hayırlı olmasını diliyorum. Asıl amaç insana hizmettir, insana verilen değerin kurum ve kuruluşların aynı duyarlılık içerisinde yerine getirmesidir” diye konuştu.

‘Evde Sağlık, Bakım ve Sosyal Destek Hizmetlerinin İşbirliği İçerisinde Yürütülmesine Dair Protokol’ Vali Şerif Yılmaz başkanlığında Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya Halk Sağlığı Müdürü Ali Güvey ile Kütahya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Turan tarafından imzalandı.
  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.