EGAFED 102.YÖNETİM KURULU TOPLANTISI

EGAFED 102.YÖNETİM KURULU TOPLANTISI

Gündem Yayın: 06 Nisan 2015 - Pazartesi - Güncelleme: 06.04.2015 12:53:55
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2861 okunma
Google News

EGAFED 102.YÖNETİM KURULU TOPLANTISI UŞAK  DA GERÇEKLEŞTİ

 

Uşak Genç İşadamları Derneği’nin ev sahipliğini yaptığı Ege Akdeniz Bölgesi Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu’nun (EGAFED) 102. Yönetim Kurulu Toplantısı Uşak Ağaoğlu Otelde   gerçekleştirildi.

 

 

Toplantının basın açıklamasını yapan EGAFED Başkanı A.Volkan TURGUT  ise " Federasyonumuzun 102. Yönetim Kurulu Toplantsını gerçekleştirmek üzere Uşak GİAD ev sahipliğinde toplanmış bulunmaktayız.

Türkiye’nin ekonomik istikrarını bozacak her türlü olumsuzluğa karşı olduğumuzu,yaşanan olumsuz gelişmelerin ülkemize bugüne kadar birçok bedel ödettirdiğini ve artık bu noktada daha dikkatli olmamız gerektiğini daha önce defalarca beyan ettik ve etmeye de devam ediyoruz.

Üzülerek belirteyim ki Türkiye’nin ekonomi olması gerekirken, yaşanan gelişmeler maalesef bu konunun ikinci plana atılmasına neden olmaktadır. Yaşanan olaylar herkes gibi bizleri de derinden üzdüğü gibi, ekonominin ikinci plana atılası ise iş dünyasının karamsar bir havanın oluşmasına sebep olmaktadır. Son günlerde peş peşe patlak veren gelişmeler ise bizlerin de heyecanını azaltmaktadır.

Değerli Arkadaşlar,

Çağlayan adliyesinde yaşanan olay sonrası şehir edilen Mehmet Selim Kiraz’ın Türkiyeyi sarsan ölümü herkes gibi bizleri de derinden yaralamış ve üzmüştür.Şehit savcımıza Allahtan rahmet kederli ailesine ve adalet camiasına başsağlığı diliyoruz.Yaşanan bi elim olay sonrasında binanın konumu ve özelliği bakımından güvenliğin had safhalarda olması gerektiğini düşünürken,avukatlara ve basına yönelik olarak alınan tedbirlerin doğru olmadığını düşünüyoruz.Bize göre asıl araştırılması ve üzerinde durulması gereken nokta,bu güvenlik zafiyetinin neden olduğu noktalar olmalıdır.Ayrıca bu olayın siyasete alet edilmesini de yanlış buluyoruz.

Ülke gündemini sarsan bir başka olay ise Türkiye’nin elektriklerinin kesilmesi oldu.Halen bu kesintinin sebebi noktasında kamuoyu vicdanı rahat değildir.Açıklanan gerekçelerden ziyade kamuoyu vicdanındaki soruları bitirecek net bir açıklamanın yapılmasını beklerken, 31 mart günü yapılması gereken vergi ödemelerinin dışında başka kayıplarında olduğuna dikkat çekmek istiyoruz.Vergi ayı diye tabir edilen mart ayının son günü gerçekleşen olay sonrasında belki sigorta primleri ve benzeri ödemeler ötelenmiştir ancak iş dünyasında bu kesintiden büyük bir mağduriyete uğramıştır.Kaçıncı yüzyılda yaşadığımızı sorguluyoruz ve kesinti nedeniyle üretim kayıplarının olduğuna ve devletin sadece resmi ödemelerin dışında özel sektörü de düşünmesi gerektiğini belirtmek istiyoruz.

 

Bu karamsar tabloyu iş dünyasını sevindiren bir gelişmeyle bitirmek istiyorum.iki gün önce kamuoyuna açıklanan Üretim ve İstihdama Destek Paketi iş çevrelerine heyecan vermiştir.Büyümenin gerilediği 2015 in ilk aylarında sanayicilere moral dopingi aşılayan paket,sanayicilere de umut oldu.

Özellikle istihdam desteği, ileri teknoloji yatırımlarına destek, ar-ge ve tasarıma verilecek desteğin geliştirilmesi gibi maddeler bizim en çok üzerinde durduğumuz ana başlıklar oldu.

Tabiidir ki tek bir dokunuşla, her şeyin bir anda değişebileceği gibi bir beklenti içinde değiliz. Bu tip girişimlerin sürdürülmesi, büyüme umudumuzu canlı tutacaktır.

11 maddelik yeni teşvik paketinin sanayicilerimiz için itici bir güç olmasını umut ediyor ve alınacak kararlarla devletimizin bizim sorunlarımıza sahip çıktığını her zaman görmek istiyoruz.

Birazdan gerçekleştireceğimiz yönetim kurulu toplantımızın bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diler ev sahipliklerinden dolayı başta değerli başkanım Abdullah Acar’a, Uşak GİAD yönetim kurulu ve tüm üye arkadaşlara teşekkür eder saygılar sunarım.”Dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.