Dünyanın ilk borsasına ev sahipliği yapan Aizanoi Antik Kenti

Turizm Yayın: 04 Ocak 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 04.01.2021 14:10:31
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2384 okunma
Google News

Dünyanın ilk borsasına ev sahipliği yapan Aizanoi Antik Kenti’nin sahip olduğu farklı potansiyellerin tüm dünyayla buluşturularak şehre sosyal ve ekonomik değer sağlaması için Kütahya Valiliği öncülüğünde başlatılan çalışmalar aralıksız devam ediyor.
 
Vali Ali Çelik, Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesinde bulunan antik kentte incelemelerde bulunarak sürdürülen çalışmaların son durumu hakkında bilgiler aldı. 
 
SAKLI HAZİNELER GÜN YÜZÜNE ÇIKARILACAK
 
Vali Ali Çelik; en iyi korunmuş Zeus Tapınağı, dünyanın ilk borsası, dünyada benzeri olmayan stadyum tiyatro kompleksi, Kibele Kutsal Alanı, odeonu, agorası ve hamamlarıyla geçmişi 5 bin yıl öncesine uzanan Aizanoi Antik Kenti’nin yapılan çalışmalarla 2021’den itibaren yeniden canlanacağını söyledi. 
 

 

 

 


AİZANOİ 2021’DEN İTİBAREN YENİDEN CANLANACAK
 
Yöre halkının da dahil edileceği projelerin tamamlanmasıyla Aizanoi’nin cazibe merkezi haline geleceğini kaydeden Vali Ali Çelik, “Kaybedecek vaktimiz yok. Aizanoi’deki antik ve sosyal dokuyu bütünleştirerek yerli ve yabancı turistlerin burada daha fazla vakit geçirmelerini sağlayacak şekilde planladığımız çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlama gayretindeyiz” dedi.
 
“KAYIKLAR YENİDEN YÜZECEK”
 
Roma köprülerinin yer aldığı Penkalas Çayı’nda tıpkı antik çağdaki gibi kayıkların yüzdürüleceğini belirten Vali Çelik, Penkalas Çayı Projesi’nin 2021 yılı içerisinde tamamlanmasının planlandığını söyledi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.