DÜNYANIN RENGİ, KÜTAHYA’NIN MİSAFİRİ

Dünya Yayın: 25 Ekim 2016 - Salı - Güncelleme: 25.10.2016 17:52:23
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4964 okunma
Google News

VALİ NAYİR, ‘DÜNYANIN RENGİ, KÜTAHYA’NIN MİSAFİRİ’ ETKİNLİĞİNE KATILDI
Üniversite öğrenimi için Dumlupınar Üniversitesini tercih eden yaklaşık 45 ülkenin öğrencileri, tanışma etkinliğinde bir araya geldi.
 
Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu’na (UDEF) bağlı Hayme Ana Uluslararası Öğrenci Derneği'nin düzenlediği Dumlupınar Üniversitesi Bedesten salonundaki tanışma etkinliğine, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı, İshak Gazel, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, UDEF Başkanı Mehmet Ali Bolat, Hayme Ana Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Muhammed İkbal Gündem, STK Temsilcileri ile yaklaşık 300 yabancı öğrenci katıldı.

‘Dünyanın Rengi, Kütahya’nın Misafiri’ sloganıyla hazırlanan etkinlik, Afganistanlı öğrenci Nakibullah Tuğhig’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Öğrencilerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Yakın ve uzak coğrafyalarda yaşanan sıkıntıların, zulümlerin ve karışıklıkların olduğu dünyanın bu salondan öğreneceği çok şeyler var” dedi. 

“HEPİNİZ BİZE BİRER EMANETSİNİZ”

Yabancı öğrencileri birer emanet olarak gördüklerine dikkat çeken Vali Nayir, “Burada 45 farklı ülkeden gelmiş farklı şahısların bir araya gelerek gönülleri ile oluşturdukları birlik ve eğitim gibi yüce bir sevdanın etrafında birleşmiş olmaları dünyaya en güzel mesajını veriyor. Bizler bu ilin idarecileri olarak yabancı öğrencilerimizi, annelerinin, babalarının, ülkelerinin bizlere, ülkemize, ilimize, üniversitemize birer emaneti olarak görüyoruz. Sizlerin bir eksikliğini gidermek, sizlerle ilgili yapılacak olan bir çalışmayı aynen kendi evlatlarımıza yaptığımız bir çalışma olarak değerlendiriyoruz. İnanıyoruz ki buradan ülkelerinize döndüğünüzde hepiniz yine Suriyeli, Somalili, Iraklı olacaksınız. Bunun yanında bir de Kütahyalı olacaksınız. İlimizin kadim medeniyetin izlerinden kendi hayatlarınıza ve ülkelerinize güzel şeyler götüreceksiniz. Hepinize hayat boyu başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Etkinlikte, dernek faaliyetlerini gösteren slayt gösterisi sunulurken, yabancı öğrenci temsilcileri de kente ilk geldiklerinde htikleri duygu ve düşüncelerini katılımcılarla paylaştı.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.