DPÜ de Cnc Freze İşleme Teknolojisi ve Boyama İşlemi Birleştirilerek Tablolar oluşturuldu

Eğitim Yayın: 25 Ağustos 2022 - Perşembe - Güncelleme: 25.08.2022 19:10:40
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
713 okunma
Google News

 

DPÜ Tavşanlı Myo’da Cnc Freze İşleme Teknolojisi ve Boyama İşlemi Birleştirilerek Görsel Tablolar Oluşturuldu

 

 

DPÜ Tavşanlı MYO ve Tavşanlı’lı resim sanatçısı Dilek Kocaman Yılmazer’in ortaklaşa yaptıkları proje ile CNC teknolojisi ve boyama işlemi birleştirilerek 2.5 boyutlu tablolar oluşturuldu. Tavşanlı MYO Müdürü Prof. Dr. İsmet Çelik’in destekleri ile MYO teknik personeli İsmail ŞAVLI ve ressam Dilek Kocaman Yılmazer’in yaptıkları çalışmada öncelikle CNC frezeleme yöntemiyle ahşap zemin üzerinde figür işlemesi yapıldı. Daha sonra ahşap zemin üzerinde oluşturulan işleme üzerinde boyama yapılarak 2.5 boyutlu tablolar oluşturuldu. MYO Müdürü Prof.Dr.İsmet Çelik yaptığı açıklamada yapılan proje ile teknolojinin ve boyama işleminin bir araya getirildiğini ve görselliği etkili tabloların oluşturulduğunu belirtti. Tavşanlı ilçesinde çok değerli sanatçıların olduğunu ve üniversite olarak sanatçılarımızın ve sanatın tanıtımına katkı sağlamak için tüm desteklerini vereceklerini belirten Prof.Dr.Çelik proje dolayısıyla Sanatçı Dilek Kocaman Yılmazer ve personeli İsmail Şavlı’yı tebrik etti.

 

Proje kapsamında millî teknolojileri teşvik edip geliştirmek ve insanları bu alanda bilinçlendirmeyi hedefleyen TEKNOFEST festivalinin afişi 2.5D tablo olarak oluşturuldu ve Tavşanlı MYO Müdürü Prof.Dr.İsmet ÇELİK, Sanatçı Dilek Kocaman Yılmazer, MYO Müdür Yardımcısı Öğr.Gör.Nur Hoşgör ve MYO personeli İsmail Şavlı tarafından Rektör Prof.Dr.Kazım Uysal’a hediye olarak verildi.

Prof. Dr. Kazım Uysal Tavşanlı'lı Resim Sanatçısı Dilek Kocaman Yılmazer’e, Tavşanlı MYO yönetimine ve personeline böyle bir proje üzerinde çalışarak boyama ve teknolojiyi bir araya getirmelerinden dolayı tebrik etti ve kendisine takdim edilen hediye dolayısıyla emeğe geçenlere teşekkürlerini belirtti.

Proje kapsamında yapılan ve Tavşanlı Mülayim Tepe mesire alanını figüre eden 2.5 boyutlu tablo ise Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler’e hediye edildi. Belediye Başkanı Güler Tavşanlı MYO’da ortaya çıkan boyama ve teknolojiyi bir araya getiren proje dolaysıyla Tavşanlı MYO Yönetimini, personel İsmail ŞAVLI’yı ve Resim Sanatçısı Dilek Kocaman Yılmazer’i tebrik etti. Kendisine hediye edilen 2.5 boyutlu Mülayim Tepe tablosu dolayısıyla çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.