DİYALİZ MERKEZİ AÇILDI

DİYALİZ MERKEZİ AÇILDI

Dünya Yayın: 27 Aralık 2013 - Cuma - Güncelleme: 27.12.2013 22:11:13
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
5703 okunma
Google News

Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binasında kurulan yeni Diyaliz Merkezi açılışı, Vali  Şerif Yılmaz'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.


27 Aralık 2013 Cuma günü gerçekleşen açılışta bir konuşma yapan Vali Şerif Yılmaz şunları ifade etti: ''Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterimiz Mithat Ekici, yeni açılacak olan Diyaliz Ünitesi ile ilgili bilgiler verirken "kurulan makinelerimiz bizim hastalarımızı hastalığından kurtarıp, dışarıya çıkarak günlük yaşamlarını sürdürebilecekleri imkanları sunuyor" dedi. İşte bu noktada insanoğlu sabırla imtihan ediliyor. Belkide sabırla imtihan edilen en büyük kitlelerden biri diyaliz hastalarıdır. Ömrünün büyük bir kısmını belirli bir alanda geçirirler. Eğer böbrek nakli mümkünse nakil ile düzelir yoksa, hayatının sonuna kadar bu şekilde yaşamak zorundadır. Bundan dolayı bu insanlarımıza ne kadar hizmet etsek azdır. Hayatlarının sonuna kadar alacakları yaşam zevkinden mahrum olmamaları için çalışmak durumundayız. Sosyal Devlet isek eğer görevimiz budur. Çok şükür bugün ülkemizin her köşesinde bunu sağlamanın hazzını ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Mesleğe ilk başladığım zamanlarda diyaliz ve benzeri sağlık alet ve makinelerini almak için kampanyalar düzenlerdik. Hamdolsun insanlarımızın günlük gelip gidebileceği ve ulaşabileceği bir hizmet anlayışı içerisinde bunları sağladık. İl Özel İdaresi olsun, İl Genel Meclisi olsun ve diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarının ortak çalışmaları sonucu ilimizdeki en uzak noktaya da hizmet götürebiliyoruz. 

2 aydan beri hastanemizde değişik vesilelerle güzel programlar icra ediyoruz. İnsanımızın rahat ve huzuru için, onlara yapılan hizmetin en güzelini oluşturma çabalarından dolayı tüm çalışma arkadaşlarıma hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. 

Üniversite içerisinde Genel Sekreterlik olarak kullanılan bina ile ilgili de yeni kaynak oluşturduk. 2,5-3 Milyon TL'ye yakın ve güçlendirilmesi ile birlikte yeni bir ünite olarak Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne kavuşmuş olacağız. Bu da gösteriyor ki, her yeni gün farklı bir hizmeti hayata geçirmek gayesi içerisinde oluyoruz. Yakın zamanda, inşallah Acil Servisi de açmış olacağız. Her günümüzü inşallah tekrar yaşamamak adına, bu hizmetleri ileriye taşıma noktasında çalışmalarımız devam edecek. Yaptığımız bu çalışmaların hastalarımıza şifa dağıtmasını ve hayırlı olmasını diliyorum.''diyerek sözlerini noktaladı.

Vali Şerif Yılmaz açılış sonrası Diyaliz Merkezini gezerek yetkililerden bilgiler aldı. Valimiz, diyaliz hastalarıyla yakından ilgilenerek onların sıkıntılarına ortak oldu. Verilen hizmetlerin hastalar üzerindeki olumlu etkilerini gözlemlediğini belirten Vali Şerif Yılmaz, onlara acil şifalar diledi.

Yapılan açılış etkinliğinde Vali Şerif Yılmaz'a Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mithat Ekici, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Toklu, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık ile diğer protokol üyeleri, sağlık personeli ve basın mensupları eşlik ettiler.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.