Dijital Atatürk'ü Anma Resim Sergisi

Tuna İŞLEYEN - GÖRÜNTÜLÜ

Kültür Yayın: 06 Kasım 2020 - Cuma - Güncelleme: 06.11.2020 12:17:59
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2838 okunma
Google News

 

ULUSLARARASI GERMİYAN KÜLTÜR SANAT EDEBİYAT VE BİLİM DERNEĞİ’NİN DİGİTAL VE SANAL SERGİLERİ PEŞ PEŞE DEVAM EDİYOR

 

            Dernek Haşim Can başkanlığında 02.01.2018 yılında kurulmuştur. Derneğin amacı yerel ve ulusal Türk kültür, sanat, edebiyat, bilimsel, soysal, felsefi, tarihsel ve arkeolojik değerlerimizi, derlemek, korumak, kültür-sanat ve coğrafi zenginliklerimizi yayın, yayım ve etkinlikler yoluyla yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde kamuoyuna tanıtmak ve yeni nesillere sevdirmek, bizden sonraki kuşaklara aktarma gayreti içinde gücünü milletten alan, hiçbir siyasi kurum ve kuruluşla ilişkisi olmayan sivil bir toplum kuruluşu olarak faaliyet göstermektedir.

        Dernek Görsel, İşitsel, Karma sanat dallarında ressam, heykeltraş, şair,müzisyen v.b. birçok sanatçıyı bünyesine katmış olarak faaliyet göstermektedir.

 

        Dernek kısa süre içerisinde 4 (dört’ü il dışında 3(üç)’ü Kütahya da olmak üzere 7 sergiyi gerçekleştirmiştir.

        27-30 Ekim 2020 tarihlerinde Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 97. Yılı anısına karma sanal Cumhuriyet Sergisi gerçekleştirilmiştir.

        Son olarak 10 Kasım 1938 yılında ebedi aleme göç eden Kurtuluş savaşımızın büyük kahramanı Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ölüm yıldönümünde hatırasına saygı amacıyla “Digital 10 Kasım Atürk’ü Anma Resim Sergisi” tertip edilmiştir. Bu sergi Başkan Haşim Can’ın 78.nci sergisidir. Sergi İl Kültür ve Türizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi Salonunda 10 Kasım 2020’ye kadar devam edecektir.j

Dijital Sanat Sergisinde 100 sanatçının eseri yer alıyor.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.