Dev Zargana Görenlerin ilgisini çekti

Tuna İŞLEYEN - GÖRÜNTÜLÜ

Yaşam Yayın: 16 Mart 2021 - Salı - Güncelleme: 16.03.2021 10:19:19
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1170 okunma
Google News

Dev Zargana Görenlerin ilgisini çekti

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde 1.5 metre uzunluğunda dev zargana balığı görenlerin ilgisini çekiyor.

Yakalanan balığın balık pazarında satışı öncesi temizlenmesi sırasında vatandaşlar ilgi ile izledi ve hatıra fotoğrafı çekildi.

Balık pazarında balık temizleme bölümünde çalışan Mustafa Kara, " Bu büyüklükte zargana nadir olarak yakalanıyor. Okyanus balığı zargana Orkinoslarla birlikte görülüyor genelde. Bu kadar büyük balık, kaçak avcılık yapılmadığı sürece elde edilebilir. Gelen bu dev zargana balığını kilosu 60 TL'den satışa sunduk." diyerek farklı balık çeşitlerini satışa sunduklarını belirtti. 

Balık Izgara satışı yapan Nuray Üstünel ise, " Kaçak avlanma bırakılırsa, zamanında ve mevsiminde avcılık yapılırsa tüm balıklar büyüyebilir. Balıkları da güzel güzel lezzetli şekilde yeriz" dedi.

Tavşanlı balık pazarına balık satın almak için gelen vatandaşlar ise bu büyüklükte bir zargana balığı daha önce hiç görmediklerini belirterek, “Balık gerçekten çok büyük. Bu zamana kadar bu büyüklükte bir zargana balığı görmedik” dediler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.