ÇYDD Gençleri Toplandı

Gündem Yayın: 11 Kasım 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 11.11.2020 21:20:50
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1006 okunma
Google News

ÇYDD   Gençlik Birimi Yönetim Ekibi ve Gençlik Birimi Sorumlusu Nefise Alpertürk ile birlikte,  toplantı düzenledi . Yönetimden çıkan kararlar doğrultusunda, fikirler oylamaya sunuldu ve iki alanda çalışma yapılması öngörüldü. Bunlardan birincisi; Gazi Mustafa Kemal’in biz gençlere seslendiği Gençliğe Hitabe’yi, bir ekip olarak okumak ve video haline getirmekti. Hızlı bir şekilde harekete geçip katılım sağlamak isteyen gençler belirlendi ve görev dağılımı yapıldı. Herkes bir cümleyi okuyacak şekilde ayarlanan etkinlikde   Nefise Alpertürk'ün de katılımı ile 23 kişilik bir ekiple video etkinliği  tamamlandı.

 

Yapılan faaliyetlerden ikincisi olarak ise şunlar söylendi "Türkan Saylan Dergisine göndermek için 10 Kasım’la ilgili, hem düz yazı hem de şiir alanında ayrı bir değerlendirme ile yarışma yapma fikriydi. Gençliğimiz kendilerine verilen süre içerisinde en güzel şekilde yazmak istediği alanda eserlerini ortaya koydular ve yönetim içerisinde oluşturduğumuz jüriye ilettiler. 6 Kasım’da yapılan toplantıda ise jüri üyeleri her iki alanda da birinci olan kişileri Sayın Nefise Alpertürk hocamız eşliğinde adaletli olması için, dijital ortamda yapılan oylama ile seçti. Bunun sonucunda; düz yazı alanında birinci Erol Özçelik, ikinci Ecem Barak ve üçüncü Serenay Saraç olarak seçildi. Şiir alanında ise birinci İrem Deneri, ikinci Kamil Uğur Yılmaz ve üçüncü Emre Durmuşçuk oldu. Alınan sonuçların ardından yarışmada birinci olan gençlerle iletişime geçildi ve yazdıkları eserleri, gönderilecek olan dergiye göre en iyi şekilde hazırlamaları istendi. Gençlerimiz yaptıkları çalışmalar ile eserlerini en güzel hale getirerek dergiye hazır hale getirdi. Gazi Mustafa Kemal’i vefatının 82. yıl dönümünde, her yıl olduğu gibi bu yılda, ÇYDD   Şubesi olarak saygı ve özlemle anıyoruz."

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.