Coğrafi İşaret Denetimleri Gerçekleştirildi

Gündem Yayın: 19 Kasım 2021 - Cuma - Güncelleme: 19.11.2021 13:35:04
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
902 okunma
Google News

Coğrafi İşaret Denetimleri Gerçekleştirildi

 

 

Kütahya Ticaret Borsası (KÜTBO) tarafından Coğrafi İşaret tescili alınan ve ilimize özgü helvalardan olan “Kütahya Köpük Helvası”, “Paşa Helvası” ve “Kütahya Bitli Helva” için Coğrafi İşaret denetimi gerçekleştirildi.

 

KÜTBO koordinatörlüğünde; Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Murat Tekeli, KÜTBO Genel Sekreteri Yasemin Yol ve beraberindeki ekipten oluşan denetim merci, “Kütahya Köpük Helvası”, “Paşa Helvası” ve “Kütahya Bitli Helva” üretimini ve ticaretini yapan firmaları ziyaret ederek üretim aşamalarını, Coğrafi İşaret uygunluğunu ve amblem kullanımını denetledi.

 

Coğrafi İşaret tescilinin sağladığı katkıların ve amblem kullanımının öneminin vurgulandığı denetimlerde, tescilin alınmasıyla birlikte ürünlerin tanınırlığının arttığı ve bu sayede pazar payının artarak katma değer sağlanacağı dile getirildi.

 

Denetim ekibi, helva üretimi ve ticaretini yapan firmalara Coğrafi işaret uygunluğu ve amblem kullanımı konusunda gerekli hassasiyeti gösterdikleri için teşekkürlerini sundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.