Çocuklar “Olimpik Spor Kültürü” ile tanıştı

Çocuk Yayın: 09 Mart 2017 - Perşembe - Güncelleme: 09.03.2017 14:49:51
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
5753 okunma
Google News

Çocuklar “Olimpik Spor Kültürü” ile tanıştı

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde gençleri zararlı alışkanlıklardan korumak ve onları spora yöneltmek için hayata geçirilen “spor kültürü ve olimpik eğitim” projesi kapsamında 3 bin öğrenciye eğitim verildi. programın sonunda ödül töreni gerçekleştirildi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) Tavşanlı’da hayata geçirdiği, Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi kapsamında Kültür Sarayı’nda 3 gün süren eğitimler tamamlandı ve ödül töreni gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü desteğiyle yürütülen eğitimler kapsamında ilkokul 4 ve 5. sınıf 3000 öğrenciye 3 gün boyunca eğitim verildi.

Yapılan sunumlarda olimpiyat oyunları ve felsefesi, fair - play, sağlıklı beslenme, çevre duyarlılığı gibi konular çeşitli videolar, çizgi filmler, küçük yarışmalar ve renkli görsellerle anlatıldı.

Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Mustafa Güler; çocuklardan, ileride hangi meslek ve görevde olursa olsunlar vatanına ve milletine gönülden bağlı birer fert olmalarını istedi.

Ayrıca Güler; “ Olimpiyat komitesine, Cumhuriyet Başsavcımız Ramazan Murat Tiryaki’ye, azimli çalışkan vefakar Denetimli serbestlik Müdürümüz Özgür Bozat’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.  Bizler gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan korunması için her türlü işbirliğine hazırız. Bu gençlerimize gelecekte ülkemizi emanet edeceğiz. Benim kendilerinden bir isteğim var. Hangi meslek ve görevde olursanız olun, vatanınıza, milletinize ve bayrağınıza daima sahip çıkın” dedi.

Ödül töreninde Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu üyesi Bilal Porsun ve Milli Eğitim Müdürü Salim Karaboğa da birer konuşma yaptı.

Başsavcı Ramazan Murat Tiryaki, ilk defa olimpik eğitim projesine katkı sunduklarını ifade ederek, “Gençlerimize yönelik hayata geçirilen bu projeyi çok önemsiyorum. Bu tür çalışmaların mutlaka geri dönüşümlerinin olacağını düşünüyorum. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Törende ayrıca projeye katkı sunan kurumlara hediye takdimi yapıldı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından dünya çapında olimpik değerler eğitimi programı kapsamında yapılan en iyi projeler arasına dâhil edilen TMOK Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi ile genç nesillerin erken yaşta spor kültürü edinmeleri ve spora katılımlarını teşvik etmek hedefleniyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.