Çiftçilere zararlılarla ilgili bilgiler aktarıldı

Tuna İŞLEYEN

Ekonomi Yayın: 28 Eylül 2021 - Salı - Güncelleme: 28.09.2021 12:46:03
Editör -
Okuma Süresi: 51 sn.
1360 okunma
Google News

Çiftçilere zararlılarla ilgili bilgiler aktarıldı

Tavşanlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri tarafından Aliköy'de üreticilere gülleci bulamacı uygulamalı olarak gösterildi.

Tavşanlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ziraat teknikeri Hasan Yılmaz çiftçilere ayrıntılı olarak zararlılarla mücadeleyi anlattı.

Kireç ve kükürt solüsyonu olan Gülleci Bulamacı, zararlı bakteri ve böceklerle mücadelede Kireç ve kükürt kaynatılarak kalsiyum polisülfit  elde ediliyor. Su ile 1-2,5 oranında karıştırılıp tüm meyve ve sebzelerde kullanılan ve içeriği sayesinde tamamen organik bir zirai ilaç olan gülleci bulamacı çiftçilerin mutlaka kullanmalarında faydalı olacağı ifade edildi.

Çiftçilere bilgileri verilen Gülleci bulamacının, iç kurdu hariç bütün zararlılara karşı tesirli ve etkili olduğu vurgulandı.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.