Cezalar Azaltılmalı

Gündem Yayın: 14 Ekim 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 14.10.2020 13:09:51
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2373 okunma
Google News

Cezalar Azaltılmalı
MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Pandemi sürecinde zor günler geçiren küçük esnafın idari para cezaları nedeniyle zor günler geçirdiğini ifade ederek cezadan ziyade uyarıların artırılmasını istedi.
Kütahya’da bulunan seçmenlerinin cezalarla son günlerde sıkıntılı günler geçirdiğini ifade eden MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş; “Tüm Dünyayı sarsan Covid 19 Ülkemizde ve ilimizde de fazlasıyla hissedildi. Bu süreçte özellikle küçük ve perakende iş yapan esnafımız işyerinin kapanması ve açıldıktan sonra da müşteri kaybının olması ile büyük sıkıntılar yaşatmıştır. Son zamanlarda özellikle lokantacı esnafına kesildiği iddia dilen idari para cezaları ile bu daha da artmıştır” dedi.
UYARILAR ARTIRILMALI
Bu süreçte cezadan ziyade uyarıların artması ve akabinde ceza işleminin uygulanması gerektiğini ifade eden MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş; “Bazı işletmelere uyarı yapılmadan cezaların uygulandığı bizlere ulaşmaktadır. Böyle bir uygulama kesinlikle kabul edilemez. İl Hıfzı Sıhha kurulunun aldığı kararlara sağlığımız açısından elbette hepimizin uyması gerekmektedir. Fakat bazı esnaflarımız buna uyduğu halde cezai işlemle karşı karşıya kaldıklarını ve kendilerine ceza tutanağının arkadan geldiği ifade ediliyor. Böyle kamu görevlileri var ise bu kesinlikle kabul edilemez bir uygulamadır. Yöneticilerimiz bu konuda daha uyarlı olmaları gerekmektedir” dedi.
AYNI GÜN CEZA
İl Hıfzı Sıhha Kurulu toplantısının yapıldığı aynı gün denetime maruz kalan esnafın da olduğunu ve ilk denetimde ceza uygulaması yapıldığı bilgisinin kendisine geldiğini ifade eden Erbaş; “İlk denetlemede uyarının ikinci denetlemede idari para cezasının daha sonra ise kapatma cezasının uygulanması gerekmektedir.  İlk anda ceza uygulaması yapan bir kamu görevlisi var ise bunda kasıt olduğunu düşünürüm. Önce Devletimizin sıcak yüzünü göstermeliyiz. Buna rağmen uyman esnaf var ise gereği yapılmalıdır” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.