Büyük Yardım Kampanyası

Büyük Yardım Kampanyası

Gündem Yayın: 06 Nisan 2015 - Pazartesi - Güncelleme: 06.04.2015 15:06:54
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
3012 okunma
Google News

Büyük Yardım Kampanyası

 

                Suriye’de devam eden iç savaş dolayısıyla ülkemizin kucak açtığı Suriye’li mülteciler için İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla ilçemizde büyük bir yardım kampanyası başlatıldı. Tavşanlı Hükümet Konağı önünde açılan standta vatandaşlarımıza kampanya hakkında bilgi verilmektedir. ’’Tavşanlı’da Suriye’ye Kardeşlik Sınır Tanımaz’’ sloganıyla start alan kampanyanın açılış programına Kaymakam Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Güler, İHH Kütahya Başkanı Şükrü Nazlı ve Başkan Yardımcısı Mustafa Yenipazar, İHH Tavşanlı Temsilcisi İlhan Dirgin ile Tavşanlı Müftü Vekili Yusuf Şener, daire amirleri,sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Açılan standta Suriye’de masum halkın yaşadığı zulmün ve savaşın fotoğrafları sergileniyor.

 Açılış programında konuyla ilgili olarak bir konuşma gerçekleştiren Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler; “Kütahya sınırları içerisinde başlatılan organizasyona Tavşanlı Halkı adına Kaymakamlık olarak ve Belediye olarak, Sivil Toplum Kuruluşları olarak destek vermekten mutluluk duyduğumuzu ifade etmek isterim.Temennimiz şu; biliyorsunuz geçmişte daha öncede Suriye’de yaşayan kardeşlerimizle ilgili Hükümetimizin izlemiş olduğu protokol çerçevesinde,Tavşanlı Kaymakamlığı, Belediyemiz ve Sivil Toplum Kuruluşları tarafından Suriye’ye çeşitli yardımlar yapıldı, amacına ulaşsın diye temenni ediyoruz. Suriye’de yaşanan bu iç krizin son birkaç senedir ülke ekonomisine yaklaşık 5 milyon dolar maliyeti var. Ülke olarak bu bedeli hiç gündeme getirmedik, aksine feda olsun dedik, ama beklediğimiz bir olay var,dünyadaki diğer Müslüman ülkelerinde aynı hassasiyeti göstermeleri ve firavunvari hareketlerle kendi ülkelerinin ekonomisini düzlüğe çıkarmak adına ve modern yapılar oluşturma adına, harcadıkları paranın bir bölümünü İslam aleminin bekası ve kardeşlerinin rahatı için harcamaları konusunda özel bir talebimizin olduğunun da bilinmesini istiyoruz.Ortadoğu her zaman kan ve gözyaşıyla doluydu, bunu zaten biliyorsunuz.’’Ortadoğu’ya hakim olan, Dünya’ya hakim olur’’prensibi maalesef burada aklın değil hesapların ön plana çıkmasını, vicdanın değil egemenlerin güçlü olmasını hedef alan bir politikayı da beraberinde getiriyor.Bunun önüne geçilmesinin tek yöntemi birliktir, beraberliktir, kardeşliktir ve sınırlar ötesindeki Müslüman kardeşler arasındaki uhuvvettir, dayanışmadır ve aynı zamanda başkaldırıdır. Olması gerekende budur.Bu manada yardımlar esas olmakla birlikte, yardımlarla beraber diğer dayanışmayı, kendi aramızdaki birlikteliği ön plana çıkarabilirsek bu zulmü, en kısada zamanda bitiririz diye temenni ediyorum.

Biliyorsunuz geçmişte Türkiye topraklarında PKK denilen lanet bir örgüt vardı.Bir dünya kardeşimizin canına kıydı, ırzına geçti, namusuna göz dikti ve aynı zamanda zulüm etti.O dönemde hükümetimizin o zulüme ve PKK’ya karşı direnişinde, zaman zaman teröristlerle girdiği çatışmalarda, bizim insanımızın canına ve malına kasteden teröristlerin ölümüne ses çıkaran bir dünya, bugün maalesef Suriye’de Esad’ın halkına yaptığı bu zulüme karşı sessiz kalmaktadır.Bunlarında dillendirilmesi gerekiyor.Yardım esas fakat sesin biraz daha farklılaştırılması gerektiğini ifade ediyorum ve yardım amacına ulaşsın diye,   Cenab-ı Allah’tan temennide bulunuyorum, inşallah bu zulüm biter ve oradaki halklar kendi topraklarında mutlu ve mesut bir şekilde yaşarlar, dedi.

                Suriye ile ilgili gerçekleştirilen bu yardım kampanyası Hükümet Konağı önünde yaklaşık olarak 1 ay kalacaktır. Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız standları ziyaret ederek istedikleri yardımı yapabilirler.

T.İ. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.