Bir engelli derneği daha kapısına kilit vurdu

Gündem Yayın: 25 Temmuz 2021 - Pazar - Güncelleme: 25.07.2021 12:39:24
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1337 okunma
Google News

Bir engelli derneği daha kapısına kilit vurdu

 

İşitme engelliler ve işitme cihazı kullananlar derneği, 2. Olağan kongresi ile kapanma kararı aldı.

 

İşitme Kaybı Yaşayanlar Ve İşitme Cihazı Kullananlar Derneğinin ikinci olağan kongresini muharip Gaziler Derneğinde yaparak, derneğin fesih kararının aldı.

 

 

Muharip Gaziler Derneğinde yapılan 2. Olağan konuşmasında İşitme Kaybı Yaşayanlar Ve İşitme Cihazı Kullananlar Derneği başkanı Nuri Çevirgen kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi.

 

Divan Başkanlığına Nefise Alpertürk, başkan yardımcılıklarına ise Şaban Başoğul ve Hasan Hüseyin Namaz seçildiler.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan İşitme Kaybı Yaşayanlar Ve İşitme Cihazı Kullananlar Derneğinin ikinci olağan kongresi divanın oluşması ve gündemin okunması ile devam etti.

Divan Başkanlığına Nefise Alpertürk, başkan yardımcılıklarına ise Şaban Başoğul ve Hasan Hüseyin Namaz seçildiler.

Protokol konuşması, yönetim kurulu ve disiplin kurulu faaliyet raporlarının okunması ile devam eden ikinci olağan kongresi fesih ve kapanış için oylamaya geçildi.

İşitme Kaybı Yaşayanlar Ve İşitme Cihazı Kullananlar Derneğinin ikinci olağan kongresi fesih ve kapanış kararında 38 üyeden, 35’i kapanması için evet kararı aldı.

Alınan fesih ve kapanma kararından sonra bir konuşma yapan dernek başkanı Nuri Çevirgen, kuruluşundan bu güne kadar emeği geçen herkese teşekkür ederek, " İşitme Kaybı Yaşayanlar Ve İşitme Cihazı Kullananlar Derneği kurulurken tek istek ve arzumuz, engelli kardeşlerimizin derneğimize hep birlikte sahip çıkmak ve bir daha engelsiz bir Kütahya'da yaşaması için el ele vererek birlikte çalışmak olmuştur.” Dedi.

 

İşitme Kaybı Yaşayanlar Ve İşitme Cihazı Kullananlar Derneği başkanı Nuri Çevirgen konuşmasında ayrıca şu açıklamaları yaptı.

 

“Derneğimiz resmi olarak 04.01.2021 tarihinde resmi olarak kurulmuştur. Hemen akabinde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’yi de esir alan COVİT 19 salgını dernek çalışmalarımızı önemli ölçüde engellemiştir. Çok gerekli olarak Kütahya Valiliği tarafından alınan yarı ve tam kapanma kararları ile çalışamaz hale geldik. Yaşadığımız bu olumsuz çalışmalar dernek yönetimini hedef ve çalışmalarından uzaklaştırmış ve azmini kırmıştır. Bu gelişmeler sonucu İşitme Kaybı Yaşayanlar Ve İşitme Cihazı Kullananlar Derneğine üye olan herkesin görüş ve düşüncesi alınmış ve kapanma yani fesih kararı alınmıştır. Alınan karar ilimize hayırlı olsun.” Dedi.

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.