BAŞKAN GÜLER “TİKTOK PAYLAŞIMI” İLE İLGİLİ KONUŞTU

Gündem Yayın: 23 Ağustos 2022 - Salı - Güncelleme: 23.08.2022 16:53:09
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
889 okunma
Google News
  BAŞKAN GÜLER “TİKTOK PAYLAŞIMI” İLE İLGİLİ KONUŞTU
  Tavşanlı’da N.A. adlı vatandaşın, sosyal medyada Tavşanlı Belediyesi ile ilgili paylaşımlarına ilişkin açıklama yapan belediye başkanı Mustafa Güler, “sürekli trajedi, sızlanma, şikayet türü paylaşımlar yaparak etkileşim almaya çalışıyor. Daha önceki paylaşımlarında da görüldüğü üzere kişiler ve kurumlar üzerine yalan ithamlarla sürekli mağduriyet algısı oluşturuyor” dedi.  
 
Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, son günlerde gündemi meşgul eden N.A adlı vatandaşın sosyal paylaşım sitesi Tiktok üzerinden Tavşanlı Belediyesi ile ilgili yaptığı paylaşımlara ilişkin açıklamalarda bulundu. 
 
“Tiktok’ta Dağlar Kızı Reyhan ismiyle paylaşımlarda bulunan N.A.’nın sosyal medya hesabına bakıldığında sürekli trajedi, sızlanma, şikayet, mağduriyet ve devlet idarecileri sanki kendisine kasıtlı davranışlar sergiliyormuş gibi paylaşımlarda bulunduğu görülüyor” diyen Başkan Güler, N.A’nın yaptığı bu algılarla çok sayıda etkileşim aldığını ve bu etkileşimlerin neticesinde de bu tür paylaşımlarına devam ettiğini vurguladı. 
 
- HAYVANLAR, MİLLET BAHÇESİNDE YENİ DİKTİĞİMİZ FİDANLARA ZARAR VERDİ
Tavşanlı Belediyesi’nin kendisine zulüm yaptığını söyleyen N.A’nın algı yürüttüğünü kaydeden Başkan Güler, “N.A adlı bu kızımız Dağçeşme Mahallesi’nde yaşayan, kendi ifadesiyle üniversite mezunu bir kızımız. Bu kızımızın kendi üzerine küçükbaş hayvanı olmamakla birlikte dayısına ait hayvanları otlattığı, ayrıca bu hayvanların küpelerinin dahi bulunmadığı bilinmektedir. Belediye ile bu kızımız arasındaki yaşanan olayın temel sebebi de şudur. Tavşanlı Belediyesi olarak Dağçeşme Mahallesi’nde millet bahçesi yaptık. Geçen haftalarda yenice çimlendirme fide ve fidan dikim çalışması yürüttük. Etrafını tel örgüsü henüz çekilmiş değildi. Bir veya birkaç gece bu kızımızın hayvanları tarafından Millet Bahçesine yeni diktiğimiz fide ve ağaçlar mahvediliyor. Bunun üzerine biz Kabahatler Kanununa göre bir ceza yazdık. Olay da o saatten sonra başladı” dedi. 
 
- “HAYVANLARIN ÇEVREYE VERDİĞİ ZARAR VE KOKUDAN DOLAYI MAHALLE SAKİNLERİ RAHATSIZ.”
N.A’ya yönelik daha önceki dönemlerde Kütahya Valiliği, Tavşanlı Kaymakamlığı ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hayvanlarını otlatması için dağda özel bir alan ayrıldığını belirten Başkan Güler, “(Hayvanlarını oraya götür, orada otlat ve kış döneminde geleceksen gel dedik) Çünkü hayvanların çevreye verdiği zarar ve kokudan dolayı mahalle sakinleri de son derece rahatsız. Çoğu zaman dağa gitmeyerek mahalle içerisinde hayvanlarını otlatmasından kaynaklanan bir huzursuzluk var” diye konuştu. 
Daha önce N.A’nın mahalledeki bir komşunun kendisini sürekli taciz ettiği ve ölümle tehdit ettiği konusunda paylaşımlarının da bulunduğuna işaret eden Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Tavşanlı Kaymakamlığı ve Orman İşletme Müdürlüğü üzerinde oluşturmaya çalıştığı baskı ile ilgili paylaşımları da var. En son olarak da Tavşanlı Belediyesi kendisine kabahatler kanununa göre ceza yazdıktan sonraki paylaşımı bulunmaktadır. Bu kızımız sürekli bu yönde paylaşımlar yaparak etkileşim beklemektedir” şeklinde konuştu. 
 
- “BU ŞEKİLDEKİ PAYLAŞIMLARI ETKİLEŞİM ALINCA MAĞDURİYET OLUŞTURMA ÇABASINA GİRİYOR.”
Belediye olarak hayvanlarını dağdan getirmemesi için küçükbaş hayvanlarının bulunduğu mevcut ahırın kapı kapak kısmına mühür çektiklerini anlatan Başkan Güler, “Zaten yayınladığı video görüntülerinde o mührü çapraz bir şekilde tüm Türkiye’nin görmesi mümkün. Ama kızımızın algısı; güya ahırı yıkıldı, kendisinin yaşadığı evler yıkıldı ve kendisi açıkta bırakıldı şeklinde. Böyle bir olay kesinlikle söz konusu değildir. Konunun bir diğer boyutuna baktığımız zaman paylaşımları Türkiye genelinde bir etkileşim gördüğü için artık sürekli bu tür yayınları yapar konuma geldi. Mağduriyet oluşturma çabasına hala devam ediyor. Yaptığı yayınlar sonucunda kendisinin ifadeye çağrılması meselesiyle ilgili yaptığı paylaşımda sanki kendisini akıl hastanesine kapatma ile ilgili bir düşünce varmış gibi Türkiye genelinde algı oluşturuyor. Dağçeşme Mahallesi’nde bizim Yörük vatandaşlarımız var. Onların dönem dönem küçükbaş hayvanları oluyor. Biz kendileriyle her dönem oturduk ve anlaşma sağladık. Dedik ki, bahardan itibaren araziye otlatıyorsunuz, kış döneminde de dışarı çıkarmamak üzere getiriyorsunuz. Böyle bir anlaşma sağlanmıştı. Bu anlaşma uygulandı. Bu kızımızın haricinde diğer vatandaşlarımızın ne çevreye ne de mahalle sakinlerine herhangi bir zararı bulunmamaktadır” dedi. 
“Ama N.A adlı bu vatandaşımız sosyal paylaşım sitesindeki etkileşimlerle beraber kendi aymazlığını ve haksızlığını, ağlamak suretiyle trajedi haline getirdi” diyen Belediye Başkanı Mustafa Güler sözlerini şöyle tamamladı:
“Belediye sanki suçluymuş gibi algı oluşturuyor. Ben bu kızımızla hiç karşı karşıya gelmedim. Başkan yardımcılarımız kendisiyle görüştü. Ahırın sadece kapısına mühür vurun ve başka bir işlemde bulunmayın talimatı veren benim. Hayvanlarını bundan sonraki dönem içerisinde park ve bahçelere sokmasın diye talimat veren yine benim. Konu bundan ibarettir. Sağlıklı bilgi vermek açısından bu açıklamayı yapma ihtiyacı htim. Bu konu ile ilgilenen vatandaşların bilgi sahibi olmalarını istiyorum.”
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.