Avrupalı Heyet Tavşanlı'da

Gündem Yayın: 09 Haziran 2012 - Cumartesi - Güncelleme: 09.06.2012 16:48:32
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
2549 okunma
Google News

 

TAVŞANLI Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nin Tavşanlı Belediyesi desteği ile ortağı olduğu AB Comenius Programı ile ortak olduğu ‘Ne Kadar Farklıyız’ adlı proje ile Kütahya’nın gururu olmuştu. Proje kapsamında yurt dışından 9 ayrı ülkeden Tavşanlı’ya gelen misafirlerini ağırlayan okul öğretmenleri ve öğrenciler Tavşanlı Belediyesini ziyaret ettiler.

Belediye Başkan Vekili Mustafa Ekiz’in ağırladığı misafirlere Tavşanlı hakkında bilgi verdi. Tarafların birbirlerine hediye sunmalarından sonra belediyeden ayrılan grubu akşam Yemeğinde ise Belediye başkanı Mustafa Güler misafir etti. Yemek öncesi bir konuşma yapan Başkan Güler, “etten ve kemikten yaratılmış, farklı toprakları severek üzerinde yaşayan ve farklı dilleri konuşmak haricinde bir farkı olmayan bizler, sizleri ilçemizde ağırlamaktan dolayı mutluyuz. AB ülkeleri içerisinde kaldırılan sınırlar sayesinde yakın ırklar olarak serbest dolaşım hakkına sahip olan sizlerle bu proje kapsamında gönül sınırlarını kaldırmış olmayı, akraba ziyareti, komşu ziyareti yaparmış gibi bir akşam yemeği yemeyi arzu ediyorum. Bugüne kadar ülkemiz hakkında yanlış bilgiler ve duyumlara sahip olan sizlere ülkemizin kültür, sosyal yaşam ve hayatını yakından gösterebilmek için bu ziyareti bir fırsat olarak görüyorum ve umarım bundan sonra da sizleri ilçemizde ve ülkemizde ağırlayarak bu dostluk elini daha da sıkı kavramış oluruz.” dedi. İlçede 3 gün kalacak olan konuklar da misafirperverliklerinden ötürü Tavşanlılılara teşekkür ettiklerini belirttiler. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.