Avrupa Yolcusu Eğitimciler

Avrupa Yolcusu Eğitimciler

Gündem Yayın: 23 Mart 2015 - Pazartesi - Güncelleme: 23.03.2015 09:30:19
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2794 okunma
Google News

Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şubesi tarafından hazırlanan AB projesi kapsamında Avusturya ve Almanya'ya hareketlilik faaliyeti gerçekleştirecek katılımcılara proje koordinatörü Celal Boztepe tarafından, proje ayrıntıları hakkında bilgi verildi.

 

Boztepe, "Proje kapsamında ev sahibi ülkelerdeki genel eğitim sistemi ve mesleki eğitim sisteminde uygulanan güzel örneklerin ilimize ve ülkemize transferi sağlanacaktır. Ayrıca ülkeler arası kültürel işbirliği gerçekleştirilerek ülkemizin ve kültürümüzün tanıtımı gerçekleştirilecektir. Avrupa'da hareketlilik faaliyetiyle elde edilen bilgi ve deneyimlerin daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağlamak amacıyla katılımcılar farklı birçok kurumdan alınmıştır.Proje kapsamında yurtdışı hareketlilik faaliyetine katılacak olan 30 eğitimci, 15'er kişilik gruplar halinde Avusturya ve Almanya'da ikişer haftalık eğitim ve inceleme faaliyetinde bulunacaklardır. Proje katılımcıları yurtdışı hareketliliği öncesinde pedagojik, kültürel ve dil yönünden gerekli hazırlıkları gerçekleştirmek için çeşitli faaliyetlerde bulunacaklar. AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülen Erasmus+ Programı kapsamında 2014 teklif çağrısı döneminde Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şubesi Koordinatörlüğünde sunulan 'Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Kullanımı ve Sendikaların Eğitime Katkısının İncelenmesi' başlıklı mesleki eğitim hareketlilik projesi Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye değer bulunmuştur. Proje Türkiye Ulusal Ajansı vasıtasıyla Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan 58.245 Euro hibe finansmanı ile yürütülecektir" şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.