Aslanapa’da 105 adet damızlık koç dağıtıldı

Gündem Yayın: 12 Temmuz 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 12.07.2021 08:39:26
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
946 okunma
Google News
Kütahya İl Özel İdaresi ile Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “Hayvancılığı Geliştirme Projesi” kapsamında, Aslanapalı yetiştiricilere 105 adet damızlık koç dağıtıldı. 

Kütahya İl Özel İdaresi ile Tarım ve Orman Bakanlığı genel bütçesinden karşılanan, yüzde 75’i hibe edilen merinos ırkı damızlık koçların dağıtım töreni Aslanapa Belediyesi Canlı Hayvan Pazarında yapıldı.

Aslanapa’nın hayvancılıkta ciddi bir potansiyeli olduğunu belirten Vali Ali Çelik, ilçenin 77 bin küçükbaş hayvan varlığıyla il genelindeki küçükbaş hayvan sayısının yüzde 11’ini karşıladığını söyledi. 

“Tarıma en fazla kaynak ayıran il Kütahya”

Nüfus artışları ve iklim değişiklikleri sebebiyle tarımsal üretimin dünyada her geçen gün daha büyük önem kazandığına dikkat çeken Vali Çelik, “Üretimin parçası olmadan memleketimizin, dünyanın ayakta kalması çok zor. Dolayısıyla tarım ve hayvancılığa yapılan yatırım ileride karşınıza katma değer olarak çıkacak. Bugün ülkemizde tarıma en fazla kaynak ayıran Özel İdare ve İl Genel Meclisi, Kütahya oldu. Zirai ve hayvansal üretimi desteklemekten vazgeçmemeliyiz” dedi. 

AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, “Önemli bir potansiyele sahibiz. Çiftçilerimizin gayretiyle potansiyelimizin daha da artacağına inanıyorum” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, kaymakamlar ile il genel meclisi üyelerinin çalışmaları neticesinde oluşturulan istek ve talepler doğrultusunda 6,5 milyon TL ödeneğin hibe olarak ayrıldığını söyledi. 2020 yılında manda yetiştiriciliğinde yüzde 100 başarı elde edildiğini ifade eden Yılmaz, “Önümüzdeki yıl da bu sene dağıttığımız koçların hayvancılık ırkını değiştirme ve uyumda ne kadar başarılı olup olmadığımızı görmek istiyoruz” diye konuştu.

Törene; Kütahya Valisi Ali Çelik, AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, Aslanapa Kaymakam Vekili Özgür Pelvan, Aslanapa Belediye Başkanı Gökhan Gürel, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Özçalık, İl Genel Meclisi üyeleri ile yetiştiriciler katıldı. 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.