Aktif Eğitimcilerden Aşure

Aktif Eğitimciler Sendikası Kütahya temsilciliği tarafından aşure ikram edildi.

Gündem Yayın: 26 Ekim 2015 - Pazartesi - Güncelleme: 26.10.2015 12:01:02
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2695 okunma
Google News
 

Sevgi yolu üzerinde  düzenlenen etkinlikte il temsilcisi Ramazan Yurt Muharrem ayının tarihte birçok peygambere lütfedilen güzelliklerin yanı sıra ;Kerbala gibi bütün inananları derinden yaralayan bir günün de bu ay içerisinde olduğunu söyledi.Yaşanan olaylara tarihin perspektifinden ,günümüze ne mesaj veriyor nazarıyla bakıldığında ibret alınabileceğini ve gerekli derslerin çıkarılabileceğini söyleyen Yurt zalime,zulme,baskı ve cebire tabi olmaya zorlanan Abai Ehli Beytin güzide temsilcisi Hz.Hüseyin’in bir sembol olduğunu ve devirler değişse de cevirlerin değişmediğini söyledi.

Hz. Nuh (A.S)dan bugüne kadar  adeta bir sünnet olarak uygulanan aşurede ;her tattan ve her meyveden bir parça bulunduğu gibi; güzelim ülkemizdeki her topluluğun,her düşüncenin ,bu millete çok güzel değerler kattığını ve bunun ebedlere kadar sürmesi temennisinde bulundu.

Yağan rahmetle birlikte yaklaşık 1500 kişinin katıldığı etkinlik ikram edilen aşure ile sona erdi.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.