AİZONAİ ANTİK KENTİ DÜNYA’YA AÇILIYOR

Kültür Yayın: 18 Temmuz 2017 - Salı - Güncelleme: 18.07.2017 19:34:16
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4281 okunma
Google News


Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde bulunan dünyanın ilk borsasının kurulduğu ve ikinci Efes olarak bilinen Aizonai Antik Kenti’ndeki ‘Senfonik Türküler Konseri’ Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile 24 ülkeden büyükelçi ve misyon şefinin katılımıyla gerçekleştirilecek. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı heyeti 22 Temmuz Cumartesi günü Çavdarhisar’da yapılacak olan program öncesi Vali Ahmet Hamdi Nayir’i ziyaret ederek programın son durumu hakkında bilgiler verdiler. 

Karşılıklı istişarelerde bulunulan ziyarette, Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanı Ramazan Çokçevik, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı ve Türk Sanat Müziği Sanatçısı Necmettin Akben ile Bakanlık uzmanları yer aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı ve Türk Sanat Müziği Sanatçısı Necmettin Akben, “Konserle alakalı bütün detaylar hazırlandı, repertuvar belirlendi, Sayın Bakanımızın da oluru alındı. Orkestramız Perşembe İzmir’de, Cuma günü Kütahya’da provasını yapacak. Cumartesi de Çavdarhisar Aizonai Antik Kenti’nde sahnede olacağız” dedi.

“KÜTAHYA ULUSAL VE ULUSLARARASI TANITILACAK”

Aizonai Antik Kenti’ndeki program için tüm tedbirlerin alındığını bildiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Programı alnımızın akıyla tamamlayacağız” dedi. Aizonai Antik Kenti’nde yapılan ve yapılacak olan çalışmaların yalnızca Çavdarhisar’ı değil bütün ilçeleriyle Kütahya’yı ilgilendirdiğine dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Aizonai Antik Kenti, kendi türünün ayakta kalmış en güzel örneklerinden bir tanesi. Tek bir tapınaktan ibaret değil, borsa binası, hamamları ve arenasıyla büyük bir bütün.  Sayın Bakanımız Nabi Avcı’nın Aizonai Antik Kenti’nin ulusal ve uluslararası tanıtılması talimatı üzerine ilk akla gelen kaliteli bir müzik programıyla halkın ve medyanın gündemine getirmek oldu ve  ‘Senfonik Türküler Konseri’ kararı alındı. Bizler bu olaya Çavdarhisar diye bakmıyoruz, Kütahya diye bakıyoruz. Başarıyla bitecek bir program diye düşünüyoruz. Alınması gereken tüm tedbirleri alarak bu programı alnımızın akıyla bitirmeye çalışacağız” dedi.

“1 MİLYON 600 BİN TL ÖDENEK”

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Aizonai için 1 milyon 600 TL ödenek geldiğini dile getiren Vali Nayir, “Sayın Bakanımızın heyecanını gördükten sonra arkadaşlarımız ilave çalışmalar da hazırlıyor. Bu kapsamda baraj alanı içerisinde turistlerin ve Çavdarhisar halkının yararlanabileceği bir tabiat parkı oluşturuluyor. İnanıyoruz ki yapılacak küçük düzenlemeler orayı inanılmaz kılacak. Sayın Bakanımızın ziyaretinden sonra gelen 1 milyon 600 bin TL proje ödeneği ile de stadyum ve arena ortaya çıkarılacak” diye konuştu.

Ziyaret karşılıklı fikir alışverişiyle sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.