AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Sağlık Yayın: 08 Nisan 2016 - Cuma - Güncelleme: 08.04.2016 11:01:33
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4163 okunma
Google News

DPÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 
AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KÜTAHYA’NIN HİZMETİNDE

AK Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu yaptığı yazılı açıklama ile Dumlupınar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünü hizmete açacaklarını belirtti. 

Kavuncu'nun yaptığı yazılı açıklama şu şekilde;  "Kütahya da yaşayan vatandaşlarımızın sağlığa erişimi konusunda çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Şimdi de DPÜ Evliya Çelebi Yerleşkesi içinde hizmet verecek olan Dumlupınar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünü hizmete açıyoruz. Bu yeni sağlık tesisi Diş Sağlığı alanında Kütahya için farklılığın ve ayrıcalığın öncüsü olacak, Diş Hekimliği Fakültemizin gelişmesi için de lökomotif bir görev görecek.   

Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz Merkezimizde başlangıçta 7 uzman hekimimiz görev yapacak. Merkezimizde göreve başlayacak hekimlerimizin uzmanlık alanları; Ağız Diş ve Çene Radyolojisi Uzmanı, Diş Hastalıkları ve Tedavisi Uzmanı, Endodonti Uzmanı, Pedodonti Uzmanı, Periodontoloji Uzmanı (2 hekim), Protetik Diş Tedavisi Uzmanı şeklinde. Ortodonti ve Çene Cerrahisi alanlarında da eksiği gidermek için çalışmalar yürütülüyor. Böylece bu hizmetler için Kütahya dışına gidilmeye gerek kalınmayacak. 
Fakültemiz ile SGK arasında protokol yapıldığından dolayı sosyal güvencesi olan tüm vatandaşlarımız yeni açılan bu merkezden tedavi alabilecek.  Ağız Diş Sağlığı Merkezimizin hizmete açılmasını sağlayan Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’e, Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Asım Olgun’a, Sağlık Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerimize teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum."

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.