Adil ÖZKAN'dan 17. Kişisel Resim Sergisi

Sanat Yayın: 02 Ağustos 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 02.08.2017 16:40:18
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
5174 okunma
Google News

Anadolu Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu  emekli Müdürü, Kütahya Tanıtım Vakfı eski başkanlarından, Kütahya'mızın tanınmış simalarından kısacası hocaların hocası olarak bilinen Adil Özkan.. Kütahya Kültür ve Sanat Derneğine ait Küsad Galeri A da 24 adet yağlıboya eserini sanatseverlerin beğenisine sundu, yoğun ilginin olduğu sergi 15 ağustos 2017 salı gününe kadar 13.00-18.00 saatlerinde izleyicilere açık olacaktır.

 

Sergi Hakkında bilgi veren KÜSAD Başkanı Bayram Yıldız: "Bu sergide hocamızın son dönem çalışmalarının yanında lise yıllarındaki çalışmalarından eserler bulunmaktadır. Hocamız Ankara da Kütahya yurt müdürlüğünde bulunduğu yıllarda ülkemizin büyük sanatçılarından Eşref Üren temel sanat ve yağlı boya resim Eğitimi aldı. Kütahya' ya dönüşünde ve daha önceki yılllarda ressam Ahmet Yakupoğlu' nun gözetiminde çalıştı. Yaşamı boyunca izlenimci bir ekolün temsilcisi oldu. Özellikle insan ve hayvanların(özellikle atların) anatomilerini içeren çalışmaları ile tanındı. Diğer yandan kendine özgü peyzaj eserlerinin yanında Osmanlı Padişah portreleri ile Mustafa Kemal ATATÜRK e ait portre çalışmaları ile tanınmaktadır" dedi.

Adil Özkan orta öğretimde müfradatına çini derslerinin konulmasına sağlamış Anadolu Güzel Sanatlar lisesinin kuruluş çalışmalarını başlatmış. Bazı özel eğitim Kurumlarının oluşmasına  ve daha birçok sivil toplum kuruluşunun oluşumuna katkı vermiş ve yönetimlerinde görev yapmıştır. - DORUK

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.