ACİL ÇAĞRI HİZMETLERİ İL KOORDİNASYON KOMİSYONU TOPLANTISI YAPILDI

Yayın: 12 Eylül 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 12.09.2018 13:51:54
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
1935 okunma
Google News

ACİL ÇAĞRI HİZMETLERİ İL KOORDİNASYON KOMİSYONU TOPLANTISI YAPILDI
 


112 Ambulans, 110 İtfaiye, 155 Polis İmdat, 156 Jandarma, 177 Orman Yangın, 122 Afet ve Acil Durum (AFAD), 158 Sahil Güvenlik gibi acil çağrı hizmetlerini tek numara altında toplayan Acil Çağrı Hizmetleri 2018 yılı 2. İl Koordinasyon Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi.

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğüne gelen asılsız çağrılarının önüne geçmek amacıyla, asılsız çağrı yapanlara idari para cezası verileceğini açıklayan Vali Ahmet Hamdi Nayir; Senede iki defa yapmış olduğumuz bu toplantılarda kendimizi değerlendiriyor, reaksiyon sürelerimize bakıyoruz. Eğer varsa bir eksiğimiz, bu eksiklik personel sayısı eksikliğine ya da personel eğitim durumundaki eksiğimize dayanabilir. Bunları bu toplantılarda çözmeye çalışıyoruz. Asılsız aramalara bakıyor, onları değerlendirmeye çalışıyoruz. Bir mevzuat düzenlemesiyle bu konuda idari bir para cezası yazacak duruma geldik. Eğer birisi asılsız olarak arıyorsa idari para cezası yazabileceğiz. Eğer personelimiz arayan kişi tarafından hakarete, aşağılamaya maruz kalırsa onun da takibini yapmak görevimiz, dedi.

Daha sonra 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Tamer Yiğit 2018 yılında yapılan çalışmalar ile 2018 yılı istatistik verileri hakkında bilgiler verdi.

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Tamer Yiğit, Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Çağrı Merkezi Hizmetleri ön lisans programının 2018-2019 akademik yılında öğrenci kabulüne başlayacağını söyledi. Yiğit, örgün ve ikinci öğretim olmak üzere başlayacak ön lisans programı kontenjanının 100 öğrenci olarak belirlendiğini kaydetti.

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Tamer Yiğit, tüm acil numaraların tek bir numarada bir araya geldiği sistemin daha iyi tanıtılması, küçük yaşta farkındalık ve bilinç oluşturulması amacıyla, Vali Ahmet Hamdi Nayirin himayelerinde, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün iş birliğiyle Tek Numara 112 Projesi hayata geçirildiğini, çalışmalar neticesinde 26 bin 486 öğrencinin bilgilendirildiğini, 5 bin öğrencinin uygulamalı eğitim gördüğünü söyledi.

Milli güvenliği tehdit eden yurtiçi ve yurtdışı kaynaklı gelişmelere ve doğal afetlere karşı, 7/24 esasına göre 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü bünyesinde kurulan Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi GAMER hakkında da bilgiler veren Yiğit; 112 Acil Çağrı Merkezi ve İL GAMER olarak 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Sandık Güvenliği ve Koordinasyon İş ve İşlemleri yürütülmüştür. İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinden emniyet sorumluluk sahasından 41 olay, jandarma sorumluluk alanından 64 olay olmak üzere toplam 105 olay Bakanlık GAMERe bilgi olarak gönderilmiştir, dedi.

Toplam çağrının yüzde 62nin asılsız arama, cevaplanan çağrıların ise yüzde 35,15inin asılsız olduğunu kaydeden 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Tamer Yiğit; Sisteme gelen 417 bin 687 çağrının yüzde 62,07si asılsız, çağrı alıcı tarafından cevaplanan 244 bin 308 çağrının yüzde 35,15 i asılsız, kurumlara aktarılan toplam 158 bin 447 çağrının yüzde 57sine vaka formu düzenlenmiştir, dedi.

Toplantı, il genelinde tanıtıma yönelik çalışmaların yapılmasına devam edilmesi, istatistik verilerin değerlendirilmesi neticesinde; Çağrı Yönlendirici olarak görev yapan personelin cevaplama reaksiyon süreleri dikkate alınarak kurumlar tarafından gerekli önlemlerin alınması, il genelinde kurumların görev alanlarına giren vakalarda sevk ve koordinasyonun sağlanmasında aksaklık yaşanmaması için Çağrı Yönlendirici Yazılımında telefon rehberi ve kaynak bilgilerinin düzenli bir şekilde kayıt edilerek, güncel halde tutulmasını sağlama konuları görüşülerek karara bağlandı.

Kütahya Valilik Binasında gerçekleşen toplantıya; Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Tamer Yiğit ile komisyon üyeleri katıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.