81 İLDE GIDA MÜHENDİSİ İSTİHDAM EDİLECEK

Gündem Yayın: 18 Ekim 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 18.10.2021 14:18:05
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
990 okunma
Google News

 

 81 İLDE BİN 500 GIDA MÜHENDİSİ

İSTİHDAM EDİLECEK

Gıda mühendislerinin gıda denetiminde aslan payına sahip olduğuna vurgu yapılan İstihdam Zirvesinde konuşan GIDABİRDER Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Cihan, 81 ilde bin 500 Gıda Mühendisi istihdamı sağlayacak projenin ayrıntılarını açıkladı. Proje kapsamında iş dünyasına katılacak mühendis sayısı ilerleyen süreçte on binlere ulaşacak

Gıda Mühendisleri Derneği (GIDABİRDER) İstihdam Zirvesi Gülümser Hatun Termal Otel Konferasn Salonu’nda gerçekleştirildi. Zirve kapsamında beş firmanın desteğiyle 1500 Gıda Mühendisine istihdam olanağı sağlayacak projenin imza törenini düzenledi.

Toplantıya; GIDABİRDER Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Cihan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Hasan Öncel, projeye destek olan ATS Laboratuvar Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Cihan, Genç Grup yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Görenli, TRB International Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Gökhan Namal, N Kalite Eğitim Enstitüsü Genel Koordinatörü Sevil Demirel katıldı.Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün 2021 yılının temasını “Eylemlerimiz Geleceğimizdir” olarak belirlediğini ifade eden GIDABİRDER Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Cihan, gıda güvenliğinin gıda mühendislerinin yetkinliğinden geçtiğini açıkladı.

ONBİNLERE ULAŞACAK

Gelişmekte olan ülkelerin gelişmiş ülkeleri yakalayabilmelerinin yolunun; bilgi ve bilgi ürünü olan ileri teknoloji üretebilecek ve kullanabilecek insan gücünü yetiştirmekten geçtiğine değinen Eyüp Cihan,  “GIDABİRDER olarak kadar Gıda mühendislerinin gelişimini sağlayabilmek için hem örgün hem de saha da eğitimlerimiz sürekli devam etmektedir” dedi. Yeterli kalifiye personele sahip olmayan azgelişmiş ve gelişmekte olan işletmelerin bulunduğu ülkeler, yeterli fiziki sermayeye sahip olsa bile sürekli tüketici olmaya mahkûm olduğuna vurgu yapan Cihan, “Gelişmekte olan ülkelerin iç ve dış pazarda kalitesinin artırabilmesi için kaynak ayıracakları öncelikle alan nitelikli insan gücüne yatırım olmalıdır. İstihdam projemiz kapsamında 2022 ilk çeyreğine kadar yetkin hale gelmiş gıda mühendisi meslektaşlarımızın birçoğunun yakın gelecekte iş insan olarak iş dünyasındaki yerini alacağını, bugün 1500 kişi olarak başlattığımız bu projemizin inşallah ilerleyen süreçte on binlere ulaşacağını söylemek isterim” ifadelerini kullandı.   

Denetlenen gıdanın yaşam standartlarının yükselmesinde oynadığı role dikkat çeken Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Hasan Öncel, “Gıdamızı denetlemenin en iyi yöntemi gıda mühendisleri yoluyla olacak. Bunun için bu oluşturulan gelişim çok ciddi bir girişim. Bir taraf diyor ki “Biz çalıştıracak insan bulamıyoruz.” Bir taraftan da rakamı açıkladı, yüzde 15 işsizlik var deniyor. Onun için bu tip kaliteli programlarla gereğini yerine getirme açısından olumlu bir girişim” dedi.

‘Z KUŞAĞI UMUTSUZ’

Mesleki platformların ekibini güçlendirmesinin her alanda değer sağlayacağına değinen ATS Laboratuvar Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Cihan, projenin gereksiz giderlerin ortadan kaldıracağını belirtti. Cihan, “GIDABİRDER’in yürütmüş olduğu istihdam projesi kapsamında illerde bulunan mühendis arkadaşlarımız faaliyet yürütecek ve oradaki kazancı da yine o il içinde yaşayan bir mühendis arkadaşımıza kazanç olarak dönecek” dedi. Ülkede Z kuşağı olarak tanımlanan gençlerin ülkedeki süreçten ve iş bulamamaktan korktukları için umutsuz olduğunu ifade eden Cihan, gençlerle yürütülen girişimcilik projelerinin önemine değindi.

 

Gıdabirder'in 81 ilde 1500 gıda mühendisi istihdam seferberliğine vereceği destekten bahseden Genç Grup yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Görenli, “Proje kapsamında her ilden 3 Gıda Mühendisi arkadaşımızı öncelikle eğiteceğiz ve proje uzmanı yapacağız. Bunların eğitimini müteakip de kendi illerinde gerek Genç Grup destekli gerekse kendi başlarına projeler üretmesini ve onların katma değere dönüşmesini sağlayacağız ”şeklinde konuştu.

 

Salgından çok ciddi şekilde etkilenen turizm sektöründe turistlere güvende olduklarını ispatlamak için “Save Turizm” programını çıkarttıklarını açıklayan TRB International Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Gökhan Namal, Otel denetimlerinde gıda mühendisleri de önemli yer teşkil etmekte. Türkiye'nin 81 ilinde bu otellerimiz mevcut. İstihdam projesine katılan arkadaşlarımıza zoom üzerinden ücretsiz eğitim vererek Türkiye'nin her tarafında GIDABİRDER bünyesinde bu arkadaşlara eğitim vererek Save Turizm denetçisi olarak sektöre kazandırmak istiyoruz” dedi

  Kalite Eğitim Enstitüsü Genel Koordinatörü, GIDABİRDER Kişisel İletişim Danışmanı Ve Profesyonel Koç Sevil Demirel, projeye verecekleri desteği şu sözlerle anlattı: “GIDABİRDER ve N Kalite Eğitim Enstitüsü, Exemplary Global şirketiyle birlikte tüm GIDABİRDER paydaşlarına özellikle ISO 9001, 22000 ve Helal Gıda Sertifikası olmak üzere ve diğer yönetim sertifikaları başdenetçi, denetçi sertifikaları için yüzde 50, yüzde 60 oranında indirim yapılacak. Kişisel gelişim eğitimleri konusunda bir yıl boyunca yine ücretsiz olarak gerek birebir koçluk, gerek online eğitimler konusunda da destek vermeye devam edeceğim”

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.